Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Revista Film Nr. 3/2018

      Revista Film Nr. 3/2018

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2018
      Tip coperta:
      Paperback
      Colectie:
      ISBN:
      2000000852409
      Dimensiuni: l: 20cm | H: 27cm
      Adaugă în coș
      916
      Livrare în 24h! (a doua zi) Stoc limitat

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Noul număr al revistei „Film” încearcă să ţină pasul cu accelerarea evenimentelor cinematografice la începutul toamnei. După o letargică vară cinematografică, încep să fie lansate în premieră producţii româneşti premiate la Karlovy Vary ( „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”de Radu Jude) , Sarajevo (Lemonade de Ioana Uricaru), Calcutta (Secretul fericirii de Vlad Zamfirescu). Lor şi altor filme ale toamnei le sunt dedicate numeroase pagini ale revistei.

      Dosarul numărului, Incredibilul 1968, porneşte de la următoarele premise :”În acest an, când majoritatea festivalurilor internaționale și revistele de cinema au evocat anul contestatar 1968 și impactul său în lumea filmului, ar trebui să privim și noi înapoi, spre 1968-ul nostru”. După refuzul României de a participa, în noaptea de 20-21 august, la invadarea Cehoslovaciei – acuzată de îndepărtare de la „calea socialismului”, alături de trupele Tratatului de la Varșovia, a venit momentul de glorie al lui Nicolae Ceaușescu, pe care discursul antisovietic l-a transformat într-un lider simpatizat în România, dar și într-unul cu reputația de opozant al Moscovei, în viziunea cancelariilor occidentale. Ceaușescu a continuat, pentru scurt timp, liberalizarea declanșată după venirea lui la putere, în 1965, cu efecte vizibile și în arta și industria filmului. Din păcate, relaxarea cenzurii și relativa libertate de creație au părut că progresează doar câteva sezoane, până la nefasta vizită în China și Coreea de Nord, care i-au inspirat dogmaticele Teze din iulie 1971, aducătoare de control ideologic sporit. Scurta perioadă de relaxare1968-1970 face obiectul dosarului, care îi evidenţiază „realizările relevante, dar și limitele, elanurile înnoitoare și motivele scurtei lor respirații”.

      Rubrica Reflecţii critice este asigurată de Angelo Mitchievici, semnatarul eseului Cinematograful românesc în maieu. Interviurile ediţiei îi au drept protagonişti pe regizoarea Ioana Uricaru şi pe actorii deveniţi regizori Emanuel Pârvu şi Vlad Zamfirescu. Numărul include reportaje despre festivalurile internaţionale de la Toronto, Locarno, Sarajevo, Motovun şi celor de pe teritoriul românesc - Anonimul şi Timişoara Est European Film Festival. Nu lipsesc rubricile „Cronica filmului”, „Cartea de cinema”, „Redescoperiri”.

      În acest număr semnează: Dana Duma, Marilena Ilieşiu, Laurenţiu Damian, Mihai Fulger, Angelo Mitchievici, Titus Vîjeu, Tereza Barta, Ioan-Pavel Azap, Luminiţa Comşa, Dinu-Ioan Nicula, Marian Ţuţui, Irina Trocan, Andrea Chiper, Georgiana Muşat .


      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.