Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Revolutia romana din decembrie 1989 si perceptia ei in mentalul colectiv

      Revolutia romana din decembrie 1989 si perceptia ei in mentalul colectiv

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2014
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      270
      ISBN:
      7860653726961
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Autori: Alexandru Purcăruş, Constantin Hlihor, Gavriil Preda, Marin Badea


      Caderea regimului comunist din Romania a generat, in cei aproape 25 de ani de la producerea sa, o impresionanta istorio­grafie dar nu si o clarificare asupra interpretarii evenimentelor si proceselor incepute in decembrie 1989 si continuate pe parcursul tranzitiei catre regimul de democratie liberala. In zilele lui decembrie 1989, caderea regimului comunist a fost prezentat atat in tara, cat si in strainatate, sub denumirea de revolutia romana. Ulterior, evenimentele au fost supuse analizei de catre analistii politici si din media, de istorici si caracterizate, adesea, prin interpretari riscante. Evenimentele au fost analizate atat prin „lentilele” teoriei conspiratiei si ale loviturii de stat iar altii prin teoriile revolutiei sociale. Astfel ca unii analisti politici, ziaristi dar si oameni politici au gasit astfel suport pentru a inter­preta revolutia romana ca un „mit” construit de persona­lita­tile care au preluat puterea in Romania dupa caderea regimului Ceausescu iar pentru altii, in special, pentru istorici sa fie un bun prilej pentru a aseza evenimentele din Decembrie 1989 in sirul revo­lu­tiilor care, prin consecinte, au inscris Romania pe drumul demo­­­cratizarii si modernizarii in epoca moderna si contem­porana.
      Prezentul volum de studii nu urmareste sa ofere inca o pers­pec­tiva care sa conduca conservarea si intarirea unei imaginii sau a alteia a evenimentelor din Decembrie 1989 printr-o (re)cons­truc­­tie istorica a faptelor si proceselor care s-au intamplat in acele zile si in perioada imediat urmatoare. Car­tea se doreste a fi un instrument oferit cititorului pentru a reali­za pro­pria sa analiza a multitudinilor de restituiri concurente ale aces­tei perioade, mate­rializate in carti, studii stiintifice, memo­ria­lis­ti­ca si alte forme de discurs care au aparut in aproape un sfert de veac.
      Constantin Hlihor
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.