Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Pentru că duminică și luni sunt zile libere legale, call center-ul și depozitul carturesti.ro vor fi închise. Comenzile plasate de vineri, 21 iunie, ora 16:00 și până luni, 24 iunie, vor fi procesate și livrate începând cu ziua de marți, 25 iunie.

      Sa citim istoria Bisericii. Vol.2 - Din secolul al XV-lea pana in secolul XX

      Sa citim istoria Bisericii. Vol.2 - Din secolul al XV-lea pana in secolul XX

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2001
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      240
      ISBN:
      2000000890982
      Dimensiuni: l: 16.5cm | H: 23.4cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Cartea de faţă reprezintă continuarea primului volum al lucrării Să citim ISTORIA BISERICII. De aceea, numerotarea capitolelor şi a textelor-document încadrate o continuă pe cea din primul volum. Ea este concepută după aceleaşi principii ca şi volumul precedent, în a cărei introducere cititorul va găsi un ghid de lectură şi de lucru.

      Începând cu secolul al XVI-lea, istoria Bisericii capătă unele caracteristici noi. Biserica latină şi Biserica orientală urmează deja, de câteva secole, drumuri diferite. Reforma va diviza Biserica latină în mai multe confesiuni rivale. în acelaşi timp, ca urmare a marilor descoperiri geografice, Evanghelia este propovăduită în lumea întreagă. într-o perioadă în care statele se afirmă şi în care triumfă absolutismul, istoria Bisericii devine adesea, inclusiv în ţările catolice, istoria Bisericilor naţionale. O lucrarea nu prea vastă - aşa cum este cea de faţă - n-ar putea decât cu greu să cuprindă toate aceste aspecte. Atât cât i-a stat în putinţă, autorul s-a străduit să acorde locul cuvenit tuturor confesiunilor creştine şi noilor Biserici de peste mări. A avut de asemenea grijă să nu limiteze această istorie religioasă la cea a Franţei. Autorul vorbeşte totuşi întotdeuna despre un anumit loc; iată de ce punctul de vedere catolic şi aspectele franceze îi sunt, în cazul de faţă, mai familiare. Cititorul francofon va înţelege cu siguranţă acest lucru.

      Multitudinea evenimentelor care trebuie prezentate nu ne permite să le abordăm pe toate. Iată de ce au fost operate unele alegeri: au fost trecute cu vederea fapte şi personaje pe care unii le vor considera importante. în funcţie de confesiunea, de naţionalitatea lor şi de locul în care trăiesc, cititorii şi animatorii de grup vor completa aceste date slujindu-se de lucrările citate Ia sfârşitul fiecărui capitol.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.