Products
Products
    • Total RON Comandă
      x
      Your cart is empty.
      Comandă
      Tibor Erno

      Tibor Erno

      4.0 / 10 ( 1 votes)
      Language:
      Romana
      Publishing Date:
      2016
      Cover Type:
      Paperback
      Page Count:
      370
      ISBN:
      9789735776824
      Dimensions: l: 13cm | H: 20cm
      Unavailable
      Unavailable
      Price applicable only to online purchases!
      Free Gift Wrapping!
      Free shipping over 150 RON
      You can return it in 14 days
      You got questions? Contact Us!
      Publisher's Synopsis

      „Creaţia bogată a lui Tibor Ernö s-a bucurat de-a lungul timpului de aprecierea celor care au scris despre opera sa şi i-au subliniat, în paginile ziarelor, trăsăturile distincte şi modernitatea, începând chiar cu prima lui expoziţie personală importantă de la Oradea, din 1907 (...). Atent la schimbările din arta europeană, dar fără a abuza de modernitate, Tibor Ernö a fost un impresionist care nu a renunţat la compoziţia gândită riguros, nici la desenul prin care a conturat sugestiv construcţiile, formele statice în dialog cu cele în mişcare. (...) Activitatea artistică intensă, aprecierea de care s-a bucurat din partea colecţionarilor şi a iubitorilor de artă, de la prima expoziţie şi până astăzi, cronicile elogioase, atât de numeroase, cu prilejul expoziţiilor sale considerate evenimente, modul în care a asimilat influenţe pentru ca tablourile create să primească amprenta personalităţii sale, a fiinţei sale, impun apariţia unei cărţi despre creaţia artistică a pictorului orădean." - Maria Zintz

      Monografia trilingvă (în română, engleză și maghiară) semnată de Maria Zintz urmărește parcursul și evoluția artistică a lui Tibor Ernö, de la studiile la Academia Julian de la Paris, în prima decadă a secolului XX, până la sfârșitul tragic la Dachau, în 1945, cu nouă zile înainte de eliberarea lagărului.

      Născut la Oradea, în 1885, Tibor Ernö a studiat la Budapesta și la Paris. A expus la Budapesta, Paris, Stockholm, Oslo, Copenhaga, Debrecen, Subotica, în mai multe orașe transilvănene, precum şi la București. A făcut numeroase călătorii de studii, pictând în Bretania, Belgia, Roma, Veneţia și Balcic.

      Reviews and comments

      Nota

      de |

      There are no reviews yet for this product.
      Add a review
      You need to authenticate in order to add a review.