Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Varosi allatok

      Varosi allatok

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Varsta recomandata:
      2-4 ani, 4-6 ani
      Limba:
      Maghiara
      Data publicarii:
      2017
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      12
      ISBN:
      9786069426616
      Dimensiuni: l: 19cm | H: 16cm
      Indisponibil
      Indisponibil online

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      „A porszívót, azt, tudja, kérem szépen,/ békén kell hagyni mindig mindenképpen,/ mert abban szüntelenül ott a morgás,/ vén oroszlán, kit meggyötört a sok rács.// Érdekes ló a vasaló,/ nem gyermek kezébe való,/ kés, villa, olló, vasaló,/ ez mégis milyen zavaró,/ ha a kezembe nem való,/ minek is van a vasaló?!”

      Ilyen és hasonló titokzatos, zúgó, búgó, tejet melegítő, ruhát tisztáló élőlények népesítik be azt a teret, amelyben Demény Péter gyermekversének rejtett alanya – a világra rácsodálkozó kisgyermek – él. A versnyelv zeneiségével és a nyelvi humorral kiszámítottan játszó Városi állatok nem szokványos formában – lapozóként – jut el a gyerekekhez.
      Ez egy „hat szereplős” vers, amelyben, talán egy második emeleti háromszobás „állatkertben”, a gyermeki képzelet szervezte panel-szafarin megelevenedik a porszívó, ez a ronda, nyűgös állat, méhrajként zümmög a mikró, ha éppen nem csendet kavargat, a mosógép zsivajgó bivaly, apa mobilja – egyszerűen tiltott, a tévé kenguru-zsebéből hol ez, hol az ugrik elő, a vasaló meg teljesen fölösleges ló, mivel abszolút tilos még hozzáérni is.
      Demény Péter verséhez Orosz Annabella grafikusművész színes, részletekkel játszó, rendkívül kreatív, továbbgondolásra és önálló, akár a szövegtől is független játékra ösztönző illusztrációi társulnak. Ehhez hasonló módon maga a lapozó is bír „nem kizárólag rendeltetésszerű” funkcióval, és erről is beszélnünk kell: ez a könyv lehetőséget ad az önálló lapozásra, forgatásra, tehát a lapozó eszközként bevonható a játékba. Figyelembe véve, hogy a célközönség a legfiatalabb, 1–6 éves korosztály, az egyszerre könyvként és játékszerként kézbe vehető lapozó szerepe kiemelten fontos a könyvvel való későbbi kapcsolat kialakulásában. Mivel felolvassák neki, a gyerek nyelvi készségeinek megalapozása mellett az auditív emlékezet fejlesztésében is nagy szerepet játszik, a művészi illusztrációk pedig a vizuális kultúrájának megalapozását és fejlődését segítik. Ugyanakkor a lapozót forgatva könnyen csatol jelentéstartalmakat az őt körülvevő világ elemeihez.
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.