Cat de "slabe" erau femeile din secolul al XVII-lea? La ce se puteau astepta in afara de casatorie si nasterea copiilor intr-o epoca in care mortalitatea infantila si materna era foarte ridicata si mijloacele anticonceptionale necunoscute? Se casatorea cineva din dragoste? Putea o femeie sa divorteze? Ce drepturi aveau femeile nemaritate? La ce se puteau astepta vaduvele?
Experta a acelei perioade, Antonia Fraser readuce la viata multe si diverse femei pe care le-a descoperit in considerabila ei munca de cercetare: guvernante, doici, neveste de pescari, calugarite, razboinice aparatoare ale castelelor, curtezane, contese, vrajitoare si vaduve.
"O lucrare de o mare anvergura tehnica... Autoarea scrie cu caldura, umor si convingere despre un subiect care va fi o revelatie pentru aproape oricare cititor."
The Times
"Extrem de interesanta, amuzanta, emotionanta si provocatoare."
Spectator
"Unghiul viziunii moderne i-a oferit scriitoarei o noua perspectiva asupra vietii private din secolul al XVII-lea, pe care o comunica cu maiestrie."
Spectator
Incepand cu 1969, Antonia Fraser a scris multe carti de istorie si romane istorice, care au devenit repede bestselleruri internationale. Printre acestea sunt incluse biografiile Mary Queen of Scots (Premiul James Tait Black Memorial), Cromwell: Our Chief of Men si King Charles II, si The Gunpowder Plot: Terror and Faith in 1605 (Premiul Literar St Louis; Premiul CWA Gold Dagger pentru non-fictiune). Intre lucrarile bine primite de specialisti, ca si de marele public, se numara patru volume despre rolul femeilor in istorie: The Weaker Vessel: Woman's Lot in Seventeenth-Century England (Premiul Wolfson pentru istorie, 1984), The Warrior Queens: Boadicea's Chariot (1988), The Six Wives of Henry VIII (1992) si Marie Antoinette: The Journey (Premiul Literar Enid McLeod, acordat de Societatea Franco-Britanica). Antonia Fraser este editoarea seriei Kings and Queens of England (Weidenfeld & Nicolson) si autoarea volumului King James VI of Scotland, I of England. A fost casatorita cu dramaturgul Harold Pinter (1930–2008).
In prezent traieste la Londra. In 2000 i s-a acordat Medalia Norton Medlicott de catre Asociatia Britanica de Istorie, iar in 2011 a fost onorata cu titlul Dame Commander of the British Empire.