Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru variațiunile de stocuri. Vă mulțumim pentru înțelegere

       Vasul mai slab. Destinul femeii în Anglia secolului al XVII-lea

      Vasul mai slab. Destinul femeii în Anglia secolului al XVII-lea

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2012
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      560
      ISBN:
      9786065883512
      Dimensiuni: l: 15.3cm | H: 22.1cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Cat de "slabe" erau femeile din secolul al XVII-lea? La ce se puteau astepta in afara de casatorie si nasterea copiilor intr-o epoca in care mortalitatea infantila si materna era foarte ridicata si mijloacele anticonceptionale necunoscute? Se casatorea cineva din dragoste? Putea o femeie sa divorteze? Ce drepturi aveau femeile nemaritate? La ce se puteau astepta vaduvele?

      Experta a acelei perioade, Antonia Fraser readuce la viata multe si diverse femei pe care le-a descoperit in considerabila ei munca de cercetare: guvernante, doici, neveste de pescari, calugarite, razboinice aparatoare ale castelelor, curtezane, contese, vrajitoare si vaduve.

      "O lucrare de o mare anvergura tehnica... Autoarea scrie cu caldura, umor si convingere despre un subiect care va fi o revelatie pentru aproape oricare cititor."

      The Times

      "Extrem de interesanta, amuzanta, emotionanta si provocatoare."

      Spectator

      "Unghiul viziunii moderne i-a oferit scriitoarei o noua perspectiva asupra vietii private din secolul al XVII-lea, pe care o comunica cu maiestrie."

      Spectator

      Incepand cu 1969, Antonia Fraser a scris multe carti de istorie si romane istorice, care au devenit repede bestselleruri internationale. Printre acestea sunt incluse biografiile Mary Queen of Scots (Premiul James Tait Black Memorial), Cromwell: Our Chief of Men si King Charles II, si The Gunpowder Plot: Terror and Faith in 1605 (Premiul Literar St Louis; Premiul CWA Gold Dagger pentru non-fictiune). Intre lucrarile bine primite de specialisti, ca si de marele public, se numara patru volume despre rolul femeilor in istorie: The Weaker Vessel: Woman's Lot in Seventeenth-Century England (Premiul Wolfson pentru istorie, 1984), The Warrior Queens: Boadicea's Chariot (1988), The Six Wives of Henry VIII (1992) si Marie Antoinette: The Journey (Premiul Literar Enid McLeod, acordat de Societatea Franco-Britanica). Antonia Fraser este editoarea seriei Kings and Queens of England (Weidenfeld & Nicolson) si autoarea volumului King James VI of Scotland, I of England. A fost casatorita cu dramaturgul Harold Pinter (1930–2008).


      In prezent traieste la Londra. In 2000 i s-a acordat Medalia Norton Medlicott de catre Asociatia Britanica de Istorie, iar in 2011 a fost onorata cu titlul Dame Commander of the British Empire.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.