Folosind analogia cu arta japoneză Kintsugi, prin care ceramica spartă este reparată folosind un lac auriu, care valorizează astfel crăpăturile, această poveste terapeutică subliniază importanța concentrării asupra punctelor forte și asupra factorilor de protecție din viața unui copil, mai degrabă decât asupra problemelor și riscurilor, pentru a promova reziliența emoțională. Nevoile copilului sunt uneori distorsionate, mascând nevoile emoționale adevărate, ascunse, care nu sunt satisfăcute.
Această carte, dar și alte 6 șapte cărți de povești complet ilustrate, fiecare dintre ele axându-se pe un aspect diferit al rezilienței emoționale, poate fi utilizat împreună cu cartea-ghid „Reziliența emoțională a copiilor”. Ghidul care oferă un cadru și strategii eficiente pentru a sprijini reziliența emoțională a copiilor, pe baza modelului Curcubeul rezilienței, elaborat de Juliette Ttofa.
Seria cuprinde poveștile:
Băiatul care dorea să privească soarele. Cum să ai grijă de tine
Balonul este tulburat. Cum să scapi de stres
Bărcuța înstelată. Cum să faci față pierderilor
Fetița și ecoul. Cum să te împrietenești
Peștele încruntat și peștele zâmbitor. Cum să-ți întărești gândirea rezilientă
Vietățile din sufletul tău. Cum să-ți crești rezilientă emoțională
Ziua în care a căzut cerul. Cum să-ți recapeți echilibrul
DESPRE AUTOARE
Juliette Ttofa este expertă în psihologie educațională, cu peste 15 ani de experiență în lucrul cu copii și adolescenți. S-a specializat în sprijinirea rezilienței și a stării de bine a copiilor vulnerabili.