Zile de plumb

Zile de plumb

6.0 / 10 (2 votes)
NaN
Language:
Romana
Publishing Date:
2020
Cover Type:
Paperback
Page Count:
307
Collection:
ISBN:
9786069508763
Dimensions: l: 13cm | H: 20cm

3791
Next Day Delivery! Limited

Price applicable only to online purchases!
Free Gift Wrapping!
Free shipping over 150 RON
You can return it in 14 days
You got questions? Contact Us!
Publisher's Synopsis

,,Cu acțiunea plasată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, într-o perioadă cu mari tensiuni și nedreptăți, spune povestea Mariei, o tânără cu un trecut tulburător și un viitor incert. Însă acest nou roman al lui Lucian Ciuchiță este mai mult decât un simplu roman istoric, cu o eroină puternică, el urmărește și profundele implicații psihologice, într-o manieră ușor sarcastică, o analiză subtilă a unui suflet bântuit de amintiri cumplite”.

Nori trişti, de un roşu aprins, deasupra pământului răscolit de craterele bombelor-porţi spre Infern-îşi aruncau mânioşi picăturile de sânge peste chipuri îngrozite, sugrumând aerul, natura, viaţa… Ploaie de sânge peste tărâmul fără oameni, fluvii de durere îngheţate între Viaţă şi Moarte. Zile de plumb, zile de gloanţe … Melissa Thomas, agent literar

Reviews and comments

Zile de plumb Nota 10

de Anonymous | 09/02/2021 10:07

Primăvara întârzia, deşi aprilie se apropia de sfârşit. Părea o domnişoară bătrână care arde de nerăbdare să–şi cunoască viitorul mire, dar ezită să ajungă repede la întâlnire pentru a nu da senzaţia de grabă, sau, Doamne fereşte!, de frivolitate. Soarele semăna cu un felinar în care gazul este pe sfârşite, pâlpâia slab, la câteva zile odată, încât ai fi putut crede că el este satelitul Lunii. În schimb, norii, cisterne uriaşe care nu se goleau niciodată, asigurau cetăţenii metropolei că riscul de insolaţie este practic inexistent! Perdelele de ploaie căzute în ultimele zile ar fi făcut din deşertul Kalahari o oranjerie demnă de Schonbrunnul lui Franz Josef, însă aici, în inima Londrei, rostul lor era doar să stingă flăcările ce izbucneau fără încetare din ruinele fumegânde şi să umple craterele uriaşe din mijlocul stră–zilor, adevărate piscine în care noroiul se amesteca cu sângele. De o vreme, „Dolfi” Hitler, fuhrerul unui Reich ce avea să conducă lumea „cel puţin o mie de ani”, prinsese obiceiul de a le trimite zilnic britanicilor numeroase „cadouri”, numite de specialişti „rachete V–2”. Le–ar fi dus personal, împachetate în poleială şi împodobite cu funduliţe roşii, doar că erau prea grele şi nici nu avea timp să viziteze Albionul, prea ocupat fiind să numere înfrângerile pe care armatele sale le sufereau pe cam toate fronturile. Aşa că le lansa prin „curier rapid” direct de la Peenemünde, unde Vernher von Braun amenajase o adevărată „fabrică de jucării”, în speranţa că M.S. regele George al VI–lea le va primi cu aceeaşi bucurie cu care el le oferea! Ciudat însă, monarhul Regatului Unit nu–i trimisese scrisori de mulţumire, nu părea dispus să–i ofere prietenia sa şi nici măcar o pace eternă între popoarele lor! În schimb, Royal Air Force s–a gândit că nu–i frumos să primeşti, fără să dăruieşti şi tu la rândul tău, aşa că făcuse din Dresda şi Hamburg două torţe demne de orice Olimpiadă! (frag. roman " Zile de plumb", de Lucian Ciuchita)

Add a review
You need to authenticate in order to add a review.