Unt făcut din alune de pădure coapte, îndulcit cu miere românească aleasă. Este perfect pentru prăjituri, un mic dejun rapid sau întins pe un biscuit, ca snack în pauza de prânz.
Untul de alune de pădure este o sursă bogată de proteine, grăsimi monosaturate și vitamina E.
Formarea unei pelicule de ulei la suprafață este normală și indică faptul că nu folosim stabilizatori. Producem unturile în loturi mici, pentru a avea un produs cât mai proaspăt și natural. Se recomandă ținerea borcanului la frigider după deschidere.
Consumul de alune de pădure înseamnă aport de:
- vitamina E,
- mangan, tiamina, acid folic si acizi grasi,
- antioxidanți,
- calciu, fosfor, magneziu, potasiu si fier.
Antioxidanții din alunele de pădure au efect benefic pentru sistemul cardiovascular, iar aportul de potasiu scade tensiunea arterială. Ajuta la reducerea colesterolului rău LDL si la cresterea colesterolului bun HDL.
Datorită combinației de seleniu si vitamina E, alunele de pădure au beneficii sănătoase pentru sistemul nervos:
- îmbunătățesc memoria, atenția și funcția cognitiva,
- previn boli precum Alzheimer, demența și Parkinson.
Vitamina E împreună cu antioxidanții din alunele de pădure ajută la detoxifierea și hidratarea pielii.
Aportul de magneziu scade riscul de diabet. Grăsimile bune și conținutul de mangan îmbunătățesc intoleranța la glucoză și țin diabetul sub control.
Adaosul de miere înseamnă alte beneficii pentru sănătate.