Consumerism și cumpătare, răsfăț și abținere, trup și spirit, plăcere și abandon, abundență și grație și rafinament. Pe scurt, echilibru, respect de sine și fericire.
REGIMUL DE AUR
Acasă
Nu mâncați și nu beți în timp ce gătiți.
Nu mâncați direct din frigider sau din cămară: întotdeauna puneți mâncarea pe o farfurie sau într-un bol…
Chiar dacă nu e vorba decât de o gustare, nu mâncați în picioare, ci așezați-vă, pentru a vă bucura cât mai mult.
Începeți totdeauna mesele cu o supă sau cu o salată.
La sfârșitul mesei, înainte de a strânge, ambalați imediat ce rămâne pentru a nu fi tentați să mai mâncați.
Totdeauna să aveți o rezervă strategică în geantă – fructe uscate sau un baton de proteine ca să nu cedați tentațiilor de pe stradă.
La restaurant
Comandați sosurile separat.
Cereți să vi se pună la pachet dacă v-ați săturat.
Nu mâncați pâine.
Împărțiți aperitivul, împărțiți desertul.