Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru variațiunile de stocuri. Vă mulțumim pentru înțelegere

      Basmele romanilor. Vol. IX
      8.0 / 10 ( 1 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2010
      Tip coperta:
      Hardcover
      Nr. pagini:
      234
      ISBN:
      9786065880641
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Tudor Pamfile (1883 1921) este un folclorist si prozator roman, originar din zona Galatiului. Dupa ce incepe scoala in satul nataltepu, isi continua studiile la Tecuci si apoi la Iasi, absolvind Scoala Militara, urmata de Scoala de Ofiteri de Infanterie si Cavalerie din Bucuresti. Lucreaza o vreme ca profesor de istorie la Barlad, fondeaza reviste (Ion Creanga, Miron Costin) si colaboreaza constant la numeroase publicatii precum Lumina poporului, Viata literara si artistica, Sezatoarea, Convorbiri literare, Viata romaneasca, Calendarul poporului, Analele Academiei Romane. In 1921 este ales membru corespondent al Academiei Romane. Printre volumele pe care le a publicat in timpul vietii se numara: Cimilituri romanesti (1908), Graiul vremurilor. Povesti (1909), Feti frumosi de odinioara (1910), Sarbatorile de vara la romani (1910), Firisoare de aur. Povestiri si legende din popor (1911), Cantece detara (1913), Cromatica poporului roman (1914), Sarbatorile la romani. Sarbatorile de toamna si postul Craciunului (1914), Povestiri populare romanesti (1920).

      Constantin Radulescu Codin (1875 1926) este un folclorist argesean, indragit mai cu seama pentru culegerile de legende si basme. Nascut intr o familie detarani, Radulescu Codin are sansa de a studia la Pitesti si Bucuresti. La 22 de ani ajunge invatator in localitatea Priboieni, ulterior fiind revizor scolar pentru judetul Muscel. Debuteaza in 1896, atat in volum (Din Muscel. Cantece poporane), cat si in paginile periodicelor, publicand o poezie populara in Convorbiri literare. Mai apoi va semna numeroase articole, studii si texte de factura folclorica in paginile unor reviste precum: Albina, Neamul romanesc literar, Samanatorul, Sezatoarea, Ramuri. Este autorul volumelor Dafii, snoave si povesti (1904), Comorile poporului. Literatura, obiceiuri si credinte (1906), Legende, traditii si amintiri istorice din Oltenia si din Muscel (1910), Povesti si legende din popor (1913), Chira Chiralina. Cantece batranesti (1916), Cojocul lui Saracila (1925), Cal de zmeu, leu paraleu si alte povesti, legende, pilde, snoave din popor (1926).

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.