Nădăjduesc, că am realizat o carte bună şi chiar foarte necesară gospodinelor noastre, care au ele cele dintâi menirea, să se îngrijească de alimentaţia igienică şi sănătoasă a familiei şi deci a naţiunii. În felul ei este o carte unică în arta culinară românească.
M-am silit ca să fie cât se poate de bine întocmită. Am consultat cărţi similare străine. Am ţinut în primul rând, să cer şi preţiosul sfat şi indicaţii de la valoroşii noştrii specialişti din Cluj, astfel că îmi împlinesc o plăcută datorie, să aduc mulţumitele mele Dlor: prof. univ. Dr. Iuliu Haţieganu, directorul clinicii medicale din Cluj, dr. Ion Goia, prof. univ. de la aceeaşi clinică, d-nei dr. Florica Pop, profesoară şi d-lui dr. Liviu Telia, pentru preţiosul concurs dat de Domniile Lor la redactarea diferitelor regimuri. Unele sunt chiar cele utilizate la Clinica Medicală din Cluj.