"Vonnegut smulge carnea personajelor de pe oase si te face sa razi la spectacol. Bun venit printre maimute contine douazeci si cinci de povestiri si fiecare dintre ele face sa vibreze un alt nerv." (The Charlotte Observer)
Bun venit printre maimute este o declaratie de dragoste si de razboi facuta de Kurt Vonnegut rasei umane. Cu ironia suprema si fraza alba, muscatoare, care l-au consacrat, scriitorul are in acest volum o energie creatoare de zile mari. Ii aduna laolalta pe EPICAC, computerul indragostit si poet, un Cyrano al vremurilor noastre; pe Harrison Bergeron, victima a politicii egalitare a unui stat al viitorului; pe Billy Poetul, revolutionarul dintr-o lume distopica, in care oamenii traiesc anesteziati de la brau in jos; pe domnisoara Ispita, condamnata aprioric pentru frumusetea ei; pe un colonel american care joaca o diabolica partida de sah, in care piesele sunt oameni vii. Fiecare dintre aceste povestiri este o microlume completa, fascinanta, fiecare indreptand cate un deget acuzator sau jucaus catre lumea noastra.
Cartea este o colectie dinamica, spectaculoasa, de douazeci si cinci de povestiri scurte ale lui Kurt Vonnegut, publicate in reviste ca Playboy, Cosmopolitan, New York Times, Esquire, Saturday Evening Post si majoritatea ecranizate pentru televiziune, in cadrul programului Showtime de la CNN. Toate marcile stilistice care l-au facut celebru pe Vonnegut ca romancier (fraza alba si muscatoare, anticalofilia, imaginatia socanta) isi au germenii in aceste povestiri extrem de diferite tematic, si totusi subsumate acelorasi obsesii privind rasa umana. Ne intalnim aici cu Harry Nash, actorul amator care nu se poate indragosti decat pe scena (povestire transpusa pe micile ecrane cu Susan Sarandon in rolul principal feminin); cu o conspiratie canina mondiala, descoperita de Thomas Edison; cu un barbat care are ghinionul de a fi obiectul dorintei uneia dintre cele mai frumoase femei din lume; cu obsesia consumerista a decoratiunilor interioare, in forma ei cea mai acuta; cu scrisorile schimbate intre un rus si un american ai caror fii au murit in spatiu. Cu tonuri de SF (povestirile Harrison Bergeron si Bun venit printre maimute sunt clasice ale genului) si distopie, de realism si sentimentalism, de studiu psihologic si experiment fantastic, povestirile lui Vonnegut se invart toate in jurul conditiei umane, fiind un exemplu rarisim de ingemanare a umorului cu patosul.
"Kurt Vonnegut este, fara indoiala, unul dintre cei mai mari scriitori americani." (Graham Greene)
"Povestirile din volumul Bun venit printre maimute abunda in personaje memorabile, realitati fantastice, dialoguri impecabil ritmate, satira si umor de prima clasa." (Publishers Weekly)