tiinţele de ultimă oră ne pot oferi un suport de excepţională importanţă pentru posibilitatea de a ne implica la modul benefic în demersul Universului. Aflăm acum că noi putem influenţa evenimente care au loc în chiar centrul galaxiei noastre, prin simpla schimbare a modului de a gândi şi de a ne comporta, pentru că Universul este doar un câmp care conţine energie-conştiinţă. Acolo unde trimitem gândul, se deplasează instantaneu, şi energia, pentru că gândul transformat în cuvânt nu este altceva decât un câmp de energie, o forţă capabilă să organizeze spaţiul şi materia. Nu ni se cere decât să înlocuim ura care dezbină şi distruge, cu iubirea care uneşte, indiferenţa şi sfidarea cu empatia, mulţumirea şi recunoştinţa, violenţa cu toleranţa. Aceasta înseamnă Schimbarea, şi ea nu poate fi împlinită decât printr-un salt în conştiinţă.
O CARTE CARE VA ŞOCA
Căci, cu mare onestitate, curaj, cu aplecare spre Adevăr, cu talent şi farmec, trei spirite temerare, erudite şi curioase, se apleacă peste întrebări şi răspunsuri grave ale omului şi omenirii începutului de secol XXI.
O CARTE CARE PUNE PE GÂNDURI
Căci e pusă la bătaie Cunoaşterea de ultimă oră din Ştiinţa Mare, în explozia ei exponenţială care acum, la ceasul teribilelor schimbări, n-au cum să nu reverbereze în Filosofia Ştiinţei şi a Culturii.
O CARTE CARE ÎMBOGĂŢEŞTE
Căci afli ce este cu adevărat viaţa, ce-i cu miracolul Om, de unde venim şi încotro ne ducem, de ce este nevoie de Iubire, Frumos şi Adevăr. Şi de ce credinţa? De ce suferinţa? De ce boala? De ce moartea? De ce fericirea? Şi, mai avem un viitor?
O CARTE AŞTEPTATĂ despre „O schimbare ce vine”: 2012?
În fiecare clipă gândeşte statornic, ca roman şi bărbat, să faci tot ceea ce trebuie cu deplină şi simplă demnitate, să ai sentimentul afecţiunii, libertăţii şi dreptăţii, şi să te descarci de toate celelalte gânduri.
Vei ajunge la această uşurare dacă vei desăvârşi fiecare faptă din viaţa ta de parcă ar fi ultima, lăsând la o parte neglijenţa şi aversiunea pătimaşă, precum şi făţărnicia, iubirea de sine, ca şi nemulţumirea faţă de ceea ce ţi-a fost hărăzit.
Marcus Aurelius
Către mine însumi, II, 5