Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru variațiunile de stocuri. Vă mulțumim pentru înțelegere

      Evanghelia Mariei

      Evanghelia Mariei

      Miriam din Magdala
      5.5 / 10 ( 2 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2018
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      248
      Colectie:
      ISBN:
      9786068758558
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Nenumărate sunt Evangheliile inventariate de către istoricii originilor creştinismului; Evangheliile lui Matei, Marcu, Luca şi Ioan sunt cele mai cunoscute şi rămân în anumite biserici ca singurele „autorizate” să ne transmită ecourile şi interpretările evenimentelor şi învăţăturilor care ar fi avut loc în Galileea şi Iudeea acum mai bine de douăzeci de secole. Descoperirile mai recente – în 1945 – ale bibliotecii de la Nag-Hammadi din Egiptul de Sus ne permit astăzi să ne lărgim perspectivele şi să ne îmbogăţim cunoaşterea cu anumite aspecte ale creştinismului până acum „ocultate” sau profanate.

      Dincolo de interesul teologic, filosofic, etic pe care-l vom avea de „imaginat” cugetând asupra acestui text aparţinând creştinismului originar, ar trebui să ne reamintim şi de interesul său istoric şi de informaţiile preţioase pe care ni le furnizează despre primele comunităţi creştine. Reflecțiile şi conflictele lor ne lasă să întrevedem, din nefericire, excluderea femininului şi, prin urmare, diferite moduri şi practici de cunoaştere care îi inspirau pe aceşti primi creştini.

      Poţi să iubeşti într-o manieră „dumnezeiască” toate fiinţele şi chiar pe duşmanii tăi, după modelul propus de Yeshua; dar dragostea umană are preferinţe, adică afinităţi, rezonanţe, intimităţi, care nu sunt posibile cu toată lumea:

      „Învăţătorul o iubea pe Maria mai mult decât pe toţi ceilalţi discipoli, uneori chiar o săruta pe gură. Discipolii L-au văzut iubind-o pe Maria astfel şi I-au zis: «De ce o iubeşti mai mult decât pe noi toţi?» Iar Învăţătorul le-a răspuns: «Cum se face că nu vă iubesc aşa de mult precum pe ea?»”

      Aceste câteva rânduri i-ar putea încă şoca pe cei care nu cunosc textele fondatoare ale creştinismului. Nu este vorba aici în niciun caz de a intra în vreo polemică. Unii afirmă că Iisus ar fi trebuit să fie „obligatoriu” căsătorit din moment ce predica în sinagogi şi că, după tradiţia evreiască, un om necăsătorit era considerat ca fiind incomplet şi neascultător faţă de poruncile lui Dumnezeu şi nu putea predica în sinagogi. Cu atât mai mult, nu putea să fie preot şi să intre în locurile cele mai sfinte din Templu.
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.