O poveste tulburătoare şi poetică, Fahrenheit 451 este o parabolă a unei societăţi în care valorile pe care le cunoaştem au fost răsturnate, în care statul interzice cititul şi legiferează arderea cărţilor. Cetăţenii acestei lumi distopice trăiesc într-o indiferenţă indusă de droguri şi de mass-media.
Unul dintre ei este Guy Montag. El are o sarcină simplă: trebuie să dea foc tuturor cărţilor şi caselor în care acestea sunt ascunse. Îi place meseria pe care-o practică de zece ani, simte că-şi face pe deplin datoria şi nu are niciodată îndoieli... până în momentul în care o adolescentă îi povesteşte despre un trecut în care oamenilor nu le era teamă.
La fel de proaspăt şi parcă mai relevant acum, la peste o jumătate de secol de la apariţie, acest roman-cult reuşeşte performanţa de a fi deopotrivă o capodoperă a literaturii universale, un clasic al genului şi un best-seller.
"Fahrenheit 451 merită citită și pentru că oferă speranța salvării, care răsare din mijlocul metaforelor sumbre ce au un ecou puternic și acum, la aproape 70 de ani de la apariția romanului. Ce mai recomand: citiți despre cum s-a născut ideea cărții, cum s-a dezvoltat din câteva proze scurte până a ajuns la forma finală. Interesante sunt și modurile în care a fost cenzurată; în mod ironic, acestea îi dau și mai multă forță. În concluzie: un roman care nu-ți va da pace odată ce-l vei citi." (Simina Răchițeanu)