O splendidă ediție de lux sărbătorind 200 de ani de la apariția acestui clasic absolut al genului horror, reimaginat pentru secolul XXI într-o interpretare vizuală unică și proaspătă.
Vă invităm într-o călătorie întunecată care va fi o încântare atât pentru iubitorii de literatură, cât și pentru cei mai pretențioși iubitori de artă.
Într-o lume în care știința își confruntă limitele cu chestionări etice din ce în ce mai complexe, povestea lui Victor Frankenstein, omul de știință care nu mai poate controla consecințele acțiunilor sale, e de o actualitate frapantă. Cum actual a fost și rămâne sentimentul de alienare și de abandon resimțite de ⹂monstruˮ, imaginea supradimensionată și îngroșată a inadaptării ultime.
Este monstrul o ființă bună sau rea în esență? Cine poartă responsabilitatea pentru crimele și nedreptățile care afectează existența atâtor oameni nevinovați? Ar fi decurs altfel lucrurile dacă Victor i-ar fi îndeplinit dorința monstrului? Lipsa de iubire, de înțelegere, de acceptare te poate transforma într-un monstru? De fapt, cine este adevăratul personaj malefic – cel care și-a respins creația, fără să se gândească la consecințe, sau cel creat și abandonat într-o lume ostilă, pentru care răzbunarea devine singura legătură cu ființa care-i cunoaște povestea? Sunt oamenii atât de înspăimântați de urâțenie, atât de lipsiți de empatie față de cei diferiți?
Prima ediție pentru Frankenstein i-a fost dedicată lui William Godwin, tatăl lui Mary, iar prefața a fost scrisă de Percy Shelley. Romanul a fost publicat inițial cu autor anonim (abia cinci ani mai târziu, în 1823, numele Mary Shelley a apărut pe copertă), însă opinia generală l-a desemnat pe Percy Shelley drept misteriosul autor. Încă există numeroase controverse legate de identitatea adevăratului autor, dacă a fost Mary sau Percy.