Products
Products
    • Total RON Comandă
      x
      Your cart is empty.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Homo juridicus - Eseu despre functia antropologica a dreptului

      Homo juridicus - Eseu despre functia antropologica a dreptului

      8.0 / 10 ( 2 votes)
      Categories:
      Language:
      Romana
      Publishing Date:
      2011
      Cover Type:
      Paperback
      Page Count:
      336
      ISBN:
      9789737881731
      Dimensions: l: 13cm | H: 20cm
      Unavailable
      Unavailable
      Price applicable only to online purchases!
      Free Gift Wrapping!
      Free shipping over 150 RON
      You can return it in 14 days
      You got questions? Contact Us!
      Publisher's Synopsis

      Autorul pleacă de la o premisă nouă asupra dreptului: funcţiile şi valorile sale fundamentale au structurat societăţile occidentale, iar această relaţie fondatoare trebuie regândită în noii termeni ai globalizării. Ca urmare, îşi propune să răspundă argumentat, folosind o logică ce-şi are fundamentele în câmpul ştiinţelor sociale, la întrebările privind modul în care totuşi dreptul se schimbă, iar această schimbare nu are o anumită coerenţă. Aceasta ar contraveni dreptului ca fundament de coerenţă a societăţilor occidentale, în primul rând.
      Supiot insistă de asemenea asupra rolului regulator al dreptului. Ultimul este astăzi este refeudalizat pe plan internaţional, de vreme ce garantul contractului nu mai este Statul (ca înainte), ci un mozaic de agenţii şi organisme de guvernare mondializată. Există de aceea şi o serie de pericole în această tendinţă de impunere a unui anumit tip de drept globalizat, ce este o imagine a trecerii de la o societate instituţională la una de comunicare. Autorul propune soluţii viabile şi comune: drepturile omului trebuie să fie fundament şi sursă interpretativă, culturile trebuie să fie continuu comparate şi ca atare antropologia diplomatică trebuie să fie preeminentă, iar principiul solidarităţii trebuie să fie reevaluat în lumina noilor schimbări mondiale.
      în opinia autorului, dreptul nu trebuie să fie privit în perspectiva utilităţii sale prin grila teorii azi la modă a „Law and Economics”, ci trebuie să îşi păstreze coerenţa ca necesitate antropologică, de vreme ce nici societatea umană nu trebuie să se ghideze după modele biologice şi mecanice. Dreptul trebuie să rămână, în ciuda noilor imperative economice, un referent al stabilităţii omului în societatea modernă, după imaginea sa structurantă din societăţile care l-au avut drept fundament şi garant al stabilităţii şi dezvoltării lor.

      Reviews and comments

      Nota

      de |

      There are no reviews yet for this product.
      Add a review
      You need to authenticate in order to add a review.