Fa ca leacul sa-ti fie hrana si hrana sa-ti fie leacul...HIPOCRAT
Partea I
1. Ateroscleroza - boala milenara
2. Ateroscleroza - boala arterelor
3. Factori de risc aterosclerotici
4. Patolalimentatia - placerea care ucide
5. Norme pentru o alimentatie rationala
6. Structura principalelor componente alimentare
7. Patoalimentatia, factor capital de risc in bolile cardiovasculare
8. Colesterolul
9. Transportul colesterolulu din tesuturile periferice
10. Dislipidemiile si ateroscleroza
11. Hipertrigliceridemiile
12. Depistarea hiperlipidemiilor
13. Moduri de interpretare a rezultatelor
14. Alte anomalii posibili
15. Hipertrigliceridemia, factor de risc vascular
16. Diagnosticarea hipertrigliceridemiilor
17. Consumul de alcool si tabloul lipidic
18. Contributia sindromului X metabolic la Boala Cardiovasculara
Partea a II-a
19. Notiuni de antiaterosclerotica
20. Sfaturi practice pentru evitarea sau invingerea dislipidemiilor
21. Particularitati ale regimuli alimentar in functie de tipul de hiperlipidemie
22. Dieta si boala vasculara la copii
23. Factori de risc aterogen la copii
24. Notiuni de terapie medicamentoasa
25. Supravegherea tratamentului
26. Hipercolesterolemia la copii
27. Reactiile adverse si contraindicatii
28. Tratamentul hiperlipidemiilor
Partea a III-a
29. Cateva notiuni de profilaxie in bolile vasculare
30. Bilant global de sanatate, testarea organismului
31. Cateva dintre poruncile pentru prevenirea aterosclerozei si bolilor vasculare