Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor, precum și pentru variațiunile de stocuri. Vă mulțumim pentru înțelegere

      Judecatorii si globalizarea

      Judecatorii si globalizarea

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2010
      Nr. pagini:
      125
      Traducatori:
      ISBN:
      9789737881649
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Dreptul a devenit materie de schimb. El depăşeşte frontierele ca un produs de export. Din ce în ce în ce mai mult, regulile care organizează viaţa noastră comună vor fi concepute în altă parte, iar cele concepute aici vor servi la rândul lor la construcţia dreptului în alte ţări. Această importantă transformare nu este opera vreunui improbabil legiuitor universal, ci mai mult, rezultatul activităţii cotidiene a judecătorilor. Mai degrabă ingineri modeşti decât mari arhitecţi, ei fac schimburi între ei dincolo de frontiere, schimbă argumente, decizii, idei…Această nouă sociabilitate judiciară internaţională bulversează modalităţile de producere şi reproducere a dreptului privind subiecte diverse şi sensibile precum căsătoria între homosexuali, eutanasia, campaniile electorale sau arbitrajul comercial. Cu ce drept?

      Antoine Garapon este magistrat, secretar general al Institutului de înalte Studii Juridice. Este autorul a numeroase lucrări printre care Des crimes qu'on ne peut ni punir ni pardonner (Paris, Odile Jacob, 2002) şi Juger en Amerique et en France (în colab. cu Ioannis Papadopoulos, Paris, Odile Jacob, 2003).
      Julie Allard, filozof, este cercetător la Fondul naţional belgian de cercetare ştiinţifică, ataşat la Centrul de filozofie a dreptului al Universităţii Libere din Bruxelles şi cercetător asociat la Institutul de înalte Studii Juridice. Ea este mai ales autoarea lucrării Dworkin et Kant. Réflexions sur le jugement (Bruxelles, éditions de l'université de Bruxelles, 2001).

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.