Products
Products
    • Total RON Comandă
      x
      Your cart is empty.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru variațiunile de stocuri. Vă mulțumim pentru înțelegere

      Lauda Zazenului

      Lauda Zazenului

      0.0 / 10 ( 0 votes)
      Categories:
      Language:
      Romana
      Publishing Date:
      2005
      Publisher:
      Page Count:
      224
      ISBN:
      5948417050117
      Dimensions: l: 13cm | H: 22cm
      Unavailable
      Unavailable
      Price applicable only to online purchases!
      Free Gift Wrapping!
      Free shipping over 150 RON
      You can return it in 14 days
      You got questions? Contact Us!
      Publisher's Synopsis

       

      In acest volum sunt reunite cateva din scrierile sale importante. Asa cum rezulta si din cuprins, ele cuprind comentarii despre doctrina Zen, invataturi pentru discipolii angajati pe Cale, poeme, la care se adauga nenumarate tusuri care i-au adus faima lui Hakuin.

      Stilul lui personal era aprig si imprevizibil. Spune un lucru intr-un loc, apoi in alt loc il contrazice. Varsa foc si para la adresa buddhismului caldicel din vremea lui si isi indeamna fara incetare ucenicii sa se straduiasca din rasputeri. Cea mai binecunoscuta caracterizare a propriei lui opere apare in colofon pe cateva din autoportretele lui:

      "Pe taramul celor o mie de Buddha

      E urat de cei o mie de Buddha.

      Printre droaia de demoni

      E urat de droaia de demoni

      Zdrobeste ereticii de azi ai "iluminarii tacute"

      Ii face harcea-parcea pe orbii calugari

      heterodocsi din generatia lui

      Nesuferitul asta orb de mosneag chelios

      Adauga si mai multa mizerie la cata mizerie e."

      Pentru Hakuin trei lucruri erau esentiale pentru realizarea naturii proprii; el cerea de la ucenicii sai: dai-shinkon, credinta nezdruncinata in Doctrina, dai-gidait, un mare "ghem de indoiala", adica aplecarea energica asupra koan-urilor, si in sfarsit, dai-junshi, mare hotarare in urmarirea Caii.

      Obisnuia sa spuna: "Cel caruia ii lipseste oricare dintre acestea e ca un ceaun cu trei picioare caruia unul i s-a rupt."

      Despre hotarare spunea urmatoarele: "In orice caz, nimic nu este mai rau pentru practicantul caii decat sa puna pret pe trupul sau, sa-i acorde valoare si sa-i faca favoruri. Chiar daca e inconjurat de serpi si duhuri ale apei, un om care s-a hotarat odata sa faca un lucru trebuie sa nu se lase pana ce nu termina ce a inceput. Indiferent cat de foame sau de frig i-ar fi, trebuie sa indure; indiferent la vant si la ploaie, trebuie sa ramana neclintit. Si chiar de-ar trebui sa intre in inima focului sau sa se arunce in fundul unei ape inghetate, trebuie sa deschida ochiul pe care Iluminatii (Buddha) si Patriarhii l-au realizat, sa patrunda intelesul adanc al doctrinei si sa vada totul lamurit pana la principiul ultim."
       

      Reviews and comments

      Nota

      de |

      There are no reviews yet for this product.
      Add a review
      You need to authenticate in order to add a review.