Products
Products
    • Total RON Comandă
      x
      Your cart is empty.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru variațiunile de stocuri. Vă mulțumim pentru înțelegere

      Linii de umbra

      Linii de umbra

      6.0 / 10 ( 3 votes)
      Language:
      Romana
      Publishing Date:
      2011
      Publisher:
      Cover Type:
      Paperback
      Page Count:
      340
      Translator:
      ISBN:
      9786069305010
      Dimensions: l: 13cm | H: 20cm
      Unavailable
      Unavailable
      Price applicable only to online purchases!
      Free Gift Wrapping!
      Free shipping over 150 RON
      You can return it in 14 days
      You got questions? Contact Us!
      Publisher's Synopsis


      O carte-cult care a schimbat vieţile mai multor generaţii din Asia. Un roman care se studiază în universităţi. Despre el s-au scris tomuri de eseuri critice. Apariţia traducerii în limba română este un veritabil eveniment editorial. Limba română îl aştepta.

      Deşi "O Mare de Maci" şi "Palatul de Cleştar" de Amitav Ghosh au fost cele care au adunat marile premii occidentale, "Linii de umbră" este considerat de cititorii profesionişti cel mai bun roman scris de Ghosh.


      Original, complex, inovator, greu de uitat… Începând la Calcutta, în anii şaizeci, romanul lui Amitav Ghosh urmăreşte două familii – una din Anglia, cealaltă din Calcutta – ale căror vieţi se întrepătrund în mod tragic. Naratorul, căruia nu îi aflăm numele, încearcă să recompună, din amintiri personale, frânturi de conversaţie şi povestiri ale altora, viaţa celor care i-au marcat existenţa, începând cu Ila, verişoara pe care o iubeşte de când se ştie, şi sfârşind cu Tridib, verişorul, personaj învăluit în mister. Conştient că există ceva care îi scapă, povestitorul urmăreşte mersul evenimentelor înainte şi înapoi în timp, de la izbucnirea celui de-al doilea Război Mondial şi până la sfârşitul secolului al XX-lea, de-a lungul mai multor decenii de violenţă în Bengal, dovedind o sensibilitate ieşită din comun, o inocenţă care transformă povestea lui într-o cronică personală, inteligentă şi dureroasă a vremurilor pe care le trăieşte. Şi în sfârşit un secret copleşitor i se dezvăluie, când e prea târziu, pentru toţi cei implicaţi.

      :

      Cu precizie proustiană... examinează ceea ce ne uneşte şi ceea ce ne desparte. Un scris calm şi plin de forţă… în care se arată cum detaliile şi amintirile dau formă vieţilor noastre la fel de intens ca evenimentele de o importanţă globală.
      Publishers Weekly

      Un maestru al stilului. Un roman strălucit. Uluitor... amuzant, trist, înţelept şi de o anvergură cu adevărat internaţională.
      The New York Times Book Review

      Un roman uluitor, o operă rară. Ghosh abordează diverse probleme de esenţă filosofică, împărtăşindu-i-le cititorului cu o blândeţe, o gingăşie care reflectă transparenţa personajului narator. În timp ce tragedia e gata să erupă, romanul este traversat de un fir roşu, al umorului şi al dibăciei limbajului...
      New Republic

      Toate scenele, zugrăvite din câteva trăsături apăsate şi grăitoare de penel, stăruie în memorie…
      The Washington Post

      Şlefuit şi profund.
      Times Literary Supplement

      Romanul lui Ghosh împleteşte laolaltă vieţi personale şi evenimente publice (...) cu o iscusinţă foarte rară... Cartea este ambiţioasă, amuzantă, pătrunzătoare.
      A.K. Ramanujan

      Curajos şi provocator... şi de asemenea, pe alocuri, foarte distractiv.
      Philadelphia Inquirer

      Modurile în care evenimentele globale se infiltrează în fermecătoarea coregrafie a vieţilor private se conturează foarte abil. O excavare revelatoare – şi satisfăcătoare – prin filoanele memoriei unei familii.
      Kirkus Reviews



      Reviews and comments

      Nota

      de |

      There are no reviews yet for this product.
      Add a review
      You need to authenticate in order to add a review.