Mă bucur că acest scriitor român din Israel nu încetează la mii de kilometri de ţara în care s-a născut să se simtă scriitor român. Cu umor, cu inteligenţă, cu acea ascuţime de spirit care îi caracterizează dintotdeauna pe evreii-români el şi-a creat un loc al său în literatura română contemporană.
Răzvan Voncu
G. Mosari este scriitorul călătoriilor sale, care percepe lumea cea mare povestind pe un ton degajat, plăcut, atrăgător. Se exprimă firesc, calm, cuvintele lui sunt temperate, el nu se extaziază. E zgârcit la capitolul superlative, se delectează fără exaltări. Ceea ce are de spus exprimă firesc, nuanţat, pe ici pe acolo câte o remarcă inteligentă, spirituală, sau un fior liric, totul într-o românească impecabilă.
Zoltan Terner
G. Mosari a scris multe şi bune cărţi cu impresii din diferitele lui călătorii. Ajunsesem să-l considerăm un specialist în materie. Acum, în recentul lui volum „Amintiri cu mari actori” ne-a surprins prin abordarea unei noi tematici. Cartea lui Mosari nu este numai o prezentare a marilor actori şi a artei lor scenice. Indirect, se constituie ca un memorial scris cu vervă şi cu umor. (Iosif Eugen Campus)
„Almanahul călătoriilor mele” – o carte pe care n-o laşi din mână, o lectură pe care o poţi relua oricând pentru a te plimba, fie şi imaginar, prin lumea largă. (Iulia Deleanu)
„Îmbinând notaţii directe pe viu, cu fermecătoare digresii livreşti, spiritul sintetic cu fina observaţie morală G. Mosari rămâne un maestru al jurnalului de călătorie, cu nimic mai prejos decât iluştrii înaintaşi ai literaturii noastre”. (Ion Cristofor)