Products
Products
    • Total RON Comandă
      x
      Your cart is empty.
      Comandă
      ×

      Sărbătorim 24 de ani împreună și ai codul CARTU24 pentru -20% la toată oferta în stoc 24h

      Manual de psihiatrie sociala si psihoterapie

      Manual de psihiatrie sociala si psihoterapie

      5.0 / 10 ( 4 votes)
      Language:
      Romana
      Publishing Date:
      2014
      Publisher:
      Cover Type:
      Paperback
      Page Count:
      520
      ISBN:
      9789737079350
      Dimensions: l: 16.5cm | H: 23.5cm
      Unavailable
      Unavailable
      Price applicable only to online purchases!
      Free Gift Wrapping!
      Free shipping over 150 RON
      You can return it in 14 days
      You got questions? Contact Us!
      Publisher's Synopsis

      Manualul de psihiatrie socială şi psihoterapie reprezintă o iniţiativă singulară în peisajul publicaţiilor de specialitate din România, de tratare exhaustivă a unui domeniu puţin explorat. Intenţia declarată a autorilor este introducerea unui limbaj obiectiv, dar totodată accesibil, pe înţelesul tuturor, care să deschidă calea unei comunicări reale între profesionişti şi cei afectaţi de boala psihică. Folosind termeni mai puţin uzuali în limbajul de specialitate – confruntare, peisaj, atitudine fundamentală –, cartea introduce cititorului român noţiunea de psihiatrie socială, în care „celălalt", aşa cum este denumit în carte cel suferind de o boală psihică, este considerat egalul celui sănătos şi tratat ca atare.

      Manualul vine în întâmpinarea cititorului care studiază pentru examenul de psihiatrie sau psihoterapie, indiferent de specializarea aleasă (asistent medical, medic, psiholog, nutriţionist, ergoterapeut, kinetoterapeut). Totodată, el se adresează lucrătorilor în psihiatrie, precum şi tuturor celor care au avut experienţe psihiatrice, fie ca pacienţi, fie ca aparţinători.
      „În psihiatria socială, accentul se pune pe confruntarea umană cu omul bolnav psihic, adică «celălalt», aşa cum este numit atât de des în carte. Eu pot recunoaşte în celălalt un egal. El este, în pofida alterităţii, un om deosebit de normal, la fel ca mine. Pot recunoaşte însă şi caracterul diferit, străin, pe care abia dacă îl înţeleg sau nu îl înţeleg deloc, şi care îmi indică în mod clar o diferenţă faţă de celălalt. În psihiatria socială este întotdeauna vorba despre proiectarea acestei relaţii complexe, despre completitudinea percepţiei mele în ceea ce îl priveşte pe celălalt, despre atenţia faţă de el şi despre propria-mi disponibilitate pentru nou, pentru neaşteptat. Ideea este de a învăţa continuu."

      Dr. MICHAEL WUNDER
      Șeful Proiectului Rumänienhilfe Alsterdorf / Hamburg
      Preşedintele Asociaţiei Româno-Germane Alsterdorf / Bihor

      Reviews and comments

      Nota

      de |

      There are no reviews yet for this product.
      Add a review
      You need to authenticate in order to add a review.