Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Într-un weekend galben-arămiu ai -20% la toată oferta în stoc, cu codul GALBEN, valabil de vineri până duminică

      Memorii. Volumul I

      Memorii. Volumul I

      9.0 / 10 ( 1 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2019
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      169
      ISBN:
      9786069049341
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil online

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Cu 2530 misiuni de lupta, Rudel este cel mai valoros pilot de razboi din lume lucru recunoscut si de inamicii corecti. A distrus din aer 519 tancuri sovietice, a scufundat o nava de linie si doua crucisatoare ale rusilor si a fost de cinci ori ranit. Ce inseamna aceste actiuni neobosite, aceasta depasire a limitelor proprii zi de zi si ceas de ceas care se reflecta din cele cateva cifre de mai sus, nu poate aprecia decat cel care a zburat el insusi la lupta cu inamicul. Cifra enorma a misiunilor ne arata ca uneori a avut zece sau mai chiar mai multe zboruri intr-o singura zi. In decursul acestui lung razboi a fost rareori intr-un concediu, chiar si dupa ranirile suferite, el se grabea sa se intoarca pe front.

      Intr-una din misiunile din anul 1945 si-a pierdut piciorul drept, dar n-a asteptat insanatosirea deplina, ci s-a straduit ca in pofida ranii inca sangerande sa zboare mai departe cu o proteza. Interdictia de zbor transmisa de Hitler si de Goring nu l-a putut opri sa revinain cel mai scurt timp la unitatr. A zburat cu proteza uneori si fara la fel de neobosit si cu aceleasi succese ca pana atunci. Nu ambitia acumularii de succese sau doririta de a obtine distinctii l-au determinat sa se intoarca atat de repede pe front, nu, fortele motrice ale acestui om au fost constiinta datoriei si dorinta fireasca pentru el de a pleca in misiune.

      A avut mereu in suflet ideea ca ofiterul are o menire care il face sa nu-si mai apartina doar lui insusi, ci patriei sale si subordonatilor ce i-au fost incredintati si ca din acest motiv pe timp de razboi, mai mult decat pe timp de pace, ofiterul trebuie sa fie un model pentru soldatii sai, fara niciun fel de alte considerente legate de persoana lui sau de propria-i viata.

      Nicolaus von Below, colonel si adjutant pentru Luftwaffe la Comandamentul Suprem al Wehrmacht-ului german


      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.