Products
Products
    • Total RON Comandă
      x
      Your cart is empty.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Politica externa a Romaniei de la armistitiu si pana la semnarea tratatului de pace ( 1944-1947)

      Politica externa a Romaniei de la armistitiu si pana la semnarea tratatului de pace ( 1944-1947)

      7.0 / 10 ( 1 votes)
      Categories:
      Binding:
      Hardcover
      Language:
      Romana
      Publishing Date:
      2009
      Page Count:
      312
      Country of Origin:
      Romania
      Original Language:
      Romana
      Edition:
      I
      ISBN:
      9789731294193
      Dimensions: l: 17cm | H: 24cm
      Unavailable
      Unavailable
      Price applicable only to online purchases!
      Free Gift Wrapping!
      Free shipping over 150 RON
      You can return it in 14 days
      You got questions? Contact Us!
      Publisher's Synopsis

      Perioada cuprinsă între armistiţiul cu Naţiunile Unite, semnat de România la Moscova în dimineaţa zilei de 13 septembrie 1944, şi ceremonia din 10 februarie 1947 de la Paris, reprezintă o perioadă scurtă de timp, dar extrem de densă în evenimente care au trasat drumul ţării noastre de la speranţă la tragedie, care este şi astăzi cercetată cu atenţie de mediul academic şi urmărită de publicul larg interesat de istoria noastră contemporană.
      Această perioadă crucială face obiectul unei teze de doctorat, transpusă iată şi în volum pentru marele public, elaborată de harnicul cercetător Dan Vătăman. Având la bază o pregătire multidisciplinară, cu studii în drept şi relaţii internaţionale, precum şi experienţa acumulată la catedră în munca cu studenţii, acesta a reuşit să realizeze un valoros studiu care oferă o imagine veridică asupra acestei tragice pagini de istorie cuprinsă între armistiţiul de la Moscova şi pacea de la Paris.
      Demersul lui Dan Vătăman este unul care poate fi uşor urmărit atât de specialistul în istoria relaţiilor internaţionale, cât şi de pasionatul de istorie. El are la bază o documentaţie solidă, rezultată din munca temeinică în Arhivele Naţionale şi cele ale Ministerului de Externe, din studierea unei bibliografii vaste. Rezultatul final este acest volum pe care-l recomandăm şi noi, unul ce, suntem convinşi, nu va trece neobservat în rândul observatorilor perioadei în discuţie.
      Nu dorim să intrăm în multe detalii în cuprinsul acestor fraze şi, drept urmare, vă lăsăm să descoperiţi singuri munca unui coleg care a tratat în spiritul dictonului sine ira et studio o pagină a istoriei noastre naţionale. O pagină cu lumini şi umbre, cu tragedii şi controverse, dar şi cu satisfacţii legate măcar de lupta câştigată în privinţa graniţei vestice. Suntem convinşi că, după ce veţi deschide această carte, veţi fi cu siguranţă mult mai atenţi în judecarea trecutului. Aceasta pentru că, nu-i aşa, trebuie să-i dăm încă odată dreptate lui George Orwell care spunea că acei care controlează trecutul, controlează viitorul.

      Prof. univ. dr. Gheorghe Onişoru

      Reviews and comments

      Nota

      de |

      There are no reviews yet for this product.
      Add a review
      You need to authenticate in order to add a review.