Products
Products
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   Raport catre Walt Whitman

   Raport catre Walt Whitman

   10.0 / 10 ( 1 votes)
   Limba:
   Romana
   Data Publicarii:
   2020
   Tip Coperta:
   Paperback
   Nr Pag:
   113
   Colectie:
   ISBN:
   9786069549834
   Dimensions: l: 13cm | H: 20cm
   Unavailable
   Indisponibil online

   Price applicable only to online purchases!
   Free Gift Wrapping!
   Free shipping over 150 RON
   You can return it in 15 days
   You got questions? Contact Us!
   Publisher's Synopsis
   „Poezia. Sau, spune Răzvan Andrei, „ceva capabil să vă întoarcă mațele pe dos“. Vizionar, pragmatic și exasperat: „urletul meu e ca ciripitul unui canar în vid“. Fie și așa, pe linia Maginot a legatului whitmanian-pasolinian-ginsbergian, poemul gay (LGBT+) rezistă, eficient & de o splendoare inalterabilă. Aici, în „francizele infernului“.
   Într-o Românie atinsă de lepră mentală, sifilis politic, analfabetism, unde (pesemne) nici nu va mai șoca: „Umblăm la senzorii transcendenței ca pe sub fustele unei fete mari/ Ca pe sub blugii unui twink gâfâind pe un scrânciob din Parcul Circului“. Rămâne să ne bucure pe noi, the happy few, un poem erudit & (auto)ironic & biografist & galvanizant ca Raport către Walt Whitman: îl scrie exemplar Răzvan Andrei, „un tip la locul lui, lăsându-se/ Mușcat submisiv de dinții lui Karl Lagerfeld“. – Ștefan Manasia
   ---
   „Poezia, prin însăși natura sa, încalcă granițele și tinde să pună sub semnul întrebării ori să contrazică de-a dreptul edictele marii orânduiri. Și nimeni nu împinge limitele societății mai bine decât oamenii queer, în special artiștii queer.
   Plasată într-un peisaj urban deseori inospitalier, poezia acestui volum spune o poveste puternică și inubliabilă. Răzvan a scris-o cu gândul la tine, iar poeziile lui au propriul mod de-a întinde o mână, de a îmbrățișa, dar și de a vindeca și de-a împinge înainte.“ – Sorin Despot


   RĂZVAN ANDREI (n. 1981, Galați) este poet, pictor, traducător și redactor de carte. În prezent este redactor-șef adjunct la Editura Polirom. De-a lungul timpului, a scris pentru Adevărul literar și artistic, România literară, Luceafărul, Idei în dialog, Scena 9 și Poesis internațional. A citit versuri la evenimente dedicate poeziei contemporane, cenacluri și cluburi de lectură ca Institutul Blecher, Nepotu’ lui Thoreau, Nocturnele de poezie ARCEN, Poezia e la Bistrița, FILIT și Lit out loud.
   A mai publicat volumul Jazz pentru iguane și alte poeme (BrumaR, 2018; Curtea Veche Publishing, 2019). În 2020, cu selecții din volumul Raport către Walt Whitman. Poeme LGBT+, a obținut locul I în cadrul Burselor și rezidențelor de creație Cărturești, la secțiunea Poezie.


   Reviews and comments

   Nota

   de |

   There are no reviews yet for this product.
   Add a review
   You need to authenticate in order to add a review.