Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Mai ai doar câteva ore în care ușile sunt deschise spre reducerile de Back Friday. Spor la cumpărături!
      Mai sunt {ore} ore {minute} minute {secunde} secunde.

      Sanatatea mentala a marilor conducatori ai lumii

      Sanatatea mentala a marilor conducatori ai lumii

      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2020
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      240
      Traducatori:
      ISBN:
      9786064007971
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Deși îi catalogăm adesea pe unii dintre conducătorii noștri drept „psihopați", în general pe aceia recunoscuți ca dictatori, avem tendința, mai mult sau mai puțin conștientă, de a ne exonera liderii, nu de orice meteahnă, ci de orice boală mentală confirmată, de parcă, prin poziția extrem de prestigioasă și de respectabilă pe care o ocupă, ar fi cu desăvârșire scutiți de o astfel de patologie. Sau de parcă nu ar fi posibil ca noi înșine să fi votat pentru niște persoane bolnave mental! Cum stau de fapt lucrurile? Cu ajutorul relatărilor istoriografilor, examinând minuțios biografiile și folosindu-se de cunoștințele sale de clinician, Patrick Lemoine ne prezintă în această carte studii de caz ale unor personaje istorice marcante: de Gaulle, Hitler, Stalin, Churchill, Ioana d’Arc, Maria-Antoaneta și mulți alții, evaluându-le sănătatea mentală ca și cum ar fi trecut pragul cabinetului său.

      Patrick Lemoine este psihiatru, doctor în neuroștiințe și a condus stagiile clinice de la Universitatea Claude Bernard din Lyon. A publicat numeroase lucrări despre tulburările de somn, tulburările de anxietate și dependența de medicamente.


      Când este vorba de dorința de putere și mai ales de a se menține la putere, trebuie luată în calcul existența unui soi de dependențe „toxicomane". Și insistăm asupra acestui lucru! Mulți dintre eroii acestei cărți au suferit de dependențe serioase, mă refer la Alexandru, la Maria-Antoaneta, la Carol Quintul, la Ecaterina cea Mare, la Winston Churchill etc., și este absolut evident faptul că puterea este un drog puternic. Putem considera, fără riscul de a ne înșela, că sufereau cu toții de această dependență de putere! Și, la urma urmei, de ce nu?
      - Patrick Lemoine

      Stalin organizează în 1922 redutabila poliție secretă numită GPU, rebotezată KGB în 1954. Încredințat că este înconjurat de dușmani, își sporește vigilența, devenind din ce în ce mai ascuns și retrăgându-se în final în Kremlin pe care nu-l mai părăsește decât o singură dată, în 1945, într-un tren blindat, pentru a merge la conferința de la Ialta. Suspiciune și iar suspiciune... Suntem în acest moment în plină paranoia! Delirul de persecuție erupe, se cronicizează. În jurul lui domnește teroarea: riscul de execuție arbitrară planează asupra întregului Kremlin.
      - Patrick Lemoine