Povestea care a stat la baza serialului OUTLANDER.
O poveste fără rival. Personaje de neuitat. Detalii istorice savuroase. Seria Outlander, partea a IV-a.
După două decenii de frământare, Claire s-a întors iar în timp și s-a reîntâlnit cu Jamie, de data aceasta pe continentul american. Dar prețul pe care l-a plătit e unul imens: a lăsat-o în urmă pe fiica lor, Brianna.
America perioadei coloniale trece prin tulburările de dinainte de război, iar dacă Jamie și Claire vor să-și facă un cămin aici, vor fi nevoiți să navigheze cu mare atenție apele clocotite ale societății divizate între scânteia autonomiei și fidelitatea față de Coroană.
„Stilul Dianei Gabaldon este impresionant, fie că evocă sălbăticia Americii coloniale, zarva familiară dintr-o casă parohială scoțiană din prezent, poftele trupești sau dorurile sufletești. Legiunile ei de fani adoră să se arunce în acest ocean de romantism.“
Publishers Weekly
„Cum se simțea Jamie care, pe lângă pericolul în care se punea pe sine și pe mine, purta și răspunderea față de viețile celorlalți? Ian, Fergus, Marsali, Duncan, cei de la Lallybroch – până și acea pacoste ticăloasă numită Laoghaire. Nu știam dacă era cazul să râd sau să plâng, gândindu-mă la banii pe care Jamie i-i trimisese; creatura aceea răzbunătoare o ducea acum mult mai bine decât noi.
La gândul răzbunării, am simțit o nouă împunsătură, care mi-a alungat toate celelalte temeri mai mărunte. Deși, ca scoțian, Jamie nu avea o fire foarte răzbunătoare, niciun om din Highlands nu ar fi primit o asemenea pierdere cu o resemnare mută; o lovitură nu doar din punctul de vedere al banilor, ci și al onoarei. Ce se simțea silit să facă acum? Cu fălcile încleștate, Jamie stătea cu ochii ațintiți la apa întunecată; oare revedea cimitirul în care, influențat de sentimentalismul lui Duncan, amețit de băutură, se lăsase convins să îl ajute pe Bonnet să scape cu viață?“