Products
Products
    • Total RON Comandă
      x
      Your cart is empty.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru variațiunile de stocuri. Vă mulțumim pentru înțelegere

      Ultimul Judt
      10.0 / 10 ( 1 votes)
      Categories:
      Language:
      Romana
      Publishing Date:
      2011
      Publisher:
      Page Count:
      220
      ISBN:
      9789734622344
      Dimensions: l: 10.6cm | H: 18cm
      Unavailable
      Unavailable
      Price applicable only to online purchases!
      Free Gift Wrapping!
      Free shipping over 150 RON
      You can return it in 14 days
      You got questions? Contact Us!
      Publisher's Synopsis

      In prima parte a cartii, Mircea Mihaies analizeaza citeva dintre operele esentiale ale faimosului istoric care a fost Tony Judt, evocind, in acelasi timp, cumplita sa boala si agonia de dinaintea mortii. Amintirile despre Tony Judt, omul, si despre vizitele acestuia in Romania se imbina cu studiul operelor sale care merg de la vivisectia dura asupra destinului Europei postbelice pina la modelul politic si social propus de el in ultimii ani, unul social-democrat – si perdant, in opinia lui Mircea Mihaies. In ultima parte a volumului sint inserate dialogurile dintre Tony Judt si membrii Fundatiei „A Treia Europa” din Timisoara, in care sint analizate intr-un mod pertinent si incitant subiecte precum: conceptul de Europa Centrala, granitele si istoria ei, dar si locul pe care Romania il ocupa in acest spatiu istorico-cultural.

      „Tony Judt a fost un ginditor pentru care moralitatea si politica nu sint domenii incompatibile. Spirit polemic, ostil certitudinilor comode, a provocat prin scrierile sale reactii puternice si adeseori agresive. Il exaspera orice forma de fundamentalism. Cartile sale stau marturie pentru o atitudine de consecventa respingere a oricaror fixatii ideologice. Ceea ce a scris, mai ales dupa 2002, pe teme legate de Orientul Mijlociu a fost adeseori socant pentru unii dintre cititorii sai. Nimeni nu l-a putut insa acuza vreodata de cinism, de ipocrizie ori de conformism. Detesta ideile preconcepute si fanatismele de orice natura.” (Vladimir Tismaneanu)

      Reviews and comments

      Nota

      de |

      There are no reviews yet for this product.
      Add a review
      You need to authenticate in order to add a review.