Pentru a obţine un material perfect copt, strugurii pentru vinurile
roşii Bauer sunt întotdeauna culeşi manual şi selectaţi, strugure după
strugure, prin recoltări repetate . După desciorchinare, strugurii nu
sunt zdrobiţi şi nu se adaugă drojdii selecţionate. Fermentaţia
alcoolică are loc în cisterne mici de inox, fără temperatura controlată,
“pigeage” fiind făcut manual până la 3 ori pe zi. Vinurile rămân până
la 5 săptămâni pe boştină, înainte de presare şi tragere în butoate mici
din lemn de stejar. (225 l = barriques). În butoaie se iniţiază
fermentaţia malolactica, vinul rămânând apoi în butoi minim 12 luni până
la îmbuteliere.
Va bucuraţi de acest vin în asociere cu mâncare condimentată, mai intensa in gust: miel, vanat sau roast beef.
O asociere foarte interesantă pentru vegetarieni este Cabernet Bauer cu cartofi copţi, ulei de măsline, usturoi, rozmarin sau legume la grătar (ardei sau vinete).