Temperatura de servire: 16-18 grade
Mancaruri recomandate: Carne rosie pregatita la tava sau ceaun, pulpa de miel la cuptor, rulada de vitel, tochitura de porc, berbecut la tava, branzeturi maturate
Fiecare picatura de vin Nikolaos Rosu 2017 provine numai din struguri cultivati pe plantatia noastra, de pe colinele insorite ale Dobrogei, in apropierea cetatii Histria. Copti sub razele soarelui dobrogean si mangaiati de briza Marii Negre, strugurii de Merlot au fost culesi si sortati manual numai din solele noastre plantate in 1976. Vinul Nikolaos Rosu 2017 este fermentat cu drojdie din flora spontana, fiind o incercare reusita de a evidentia caracteristicile deosebite ale terroir-ului dobrogean. Cu un aspect rosu rubiniu, cu nuante de grena, vinul se remarca prin arome de fructe rosii si negre, imbogatite discret de valente lemnoase si note de vanilie. Este un vin robust, cu taninuri ferme si o corpolenta atletica. Are un potential ridicat de invechire la sticla pentru a-si imbogati si rafina buchetul.