Gheorghe Arpentin este probabil printre primii viticultori din Moldova care a insistat ca numărul de butuci la hectar să fie de minim 5000, care să dea recolte mici de struguri, dar calitative. Viile sale se întind pe câteva coline din sudul satului Olănești, raionul Ștefan Vodă – terroir ales după câţiva ani de cercetări pedologice, climaterice și experienţe de micro-vinificaţie.
Reformistul Arpentin se simte, practic, peste tot în acest vin – nu a folosit deloc barrique: „Vreau un corp onest al vinului, nu bodybuilding!”. Iar ceea ce veţi simţi în Velvetul Red Bled nu este altceva decât un fruct foarte expresiv: cireşe sălbatice, vişine. Şi la tradiţia de consum, dl Arpentin are un comentariu: nu vă duceţi cu acest vin la tablă, nu încercaţi să-l menajaţi ca la sala de degustare, mai degrabă, adunaţi-vă în compania plăcută, luaţi o brânză bună şi o friptură, şi atunci veţi simţi ce poate acest vin! (sursa: finewine.md)