Vin alb, spumant.
Temperatura de servire: 8 - 10 grade Celsius.
Deja la inceputul secolului XIX, expertii din Franta si Germania au constatat ca Cramposia este un soi potrivit pentru a fi vinificat ca spumant. Produs din struguri de Cramposie, vinificat conform metodei traditionale „champenoise”: dupa prima fermentare avinului de baza, s-a facut a doua fermentare in sticle, vinul maturand 4 ani de zile pe drojdie in sticle. Urma remuajul manual timp de 2 saptamani, urmat de degorjare si dozare, dar fara adaos de zahar, folosind pentru dozaj numai acelasi vin spumant.
Din aciditatea lui ridicata, impreuna cu mineralitatea fina si fructuozitatea proaspata si eleganta rezulta un vin spumant care trezeste toate simturile, de o usurinta si finete seducatoare, reflectand geniul locului unde s-a nascut si al oamenilor care l-au creat.
Spumant Extra Brut: Vinificat din struguri de Crâmpoşie, al căror caracter proaspăt şi vesel se reflectă şi în produsul final, obţinut prin metoda tradiţională “Champenoise”, cu 30 de luni de învechire pe drojdie, în sticlă: se adaptează perfect la orice socializare, deschizând uşile pentru conversaţie.
Asociere culinara: branzeturi invechite, somon, prosciutto, pana la pachetele de primavara si bruschette cu rosii sau simplu, ca antreu.