Acest concert, prezentat in premiera pe 3 noiembrie 2006, alaturi de o orchestra de estrada, nu este o insiruire de refrene eterne, ci un spectacol in care este evidentiat rafinamentul de exprimare si comportamentul bucuresteanului din anii interbelici. Pentru "Calvarul unei inimi pribegi", artistul spune ca "m-a obsedat dorul nebun din refrenele prea nedrept uitate, rafinamentul, simplitatea, dulceata acestor cantece trebuie cunoscute. Poemele pe care le propun spre o aducere aminte si spre cunoastere au o eleganta pe care astazi am pierdut-o.
Cu ochii inainte spre Europa, am uitat cat am fost de europeni. Slagarele autohtone din perioada interbelica se fredonau la Paris si la Viena. Temele muzicale din majoritatea cantecelor sunt romanesti. Nu copiam refrene straine. Aveam si aici mandria noastra. Tinerii care ma onoreaza cu prezenta lor la spectacole trebuie sa cunoasca aceasta muzica."
Un lucru este cert: nu ne putem gandi viitorul fara a ne recupera trecutul. "Calvarul unei inimi pribegi" este un regal al melodiilor din Bucurestiul de altadata valorizate intr-o noua orchestratie a maestrului Tudor Gheorghe si a compozitorului Marius Hristescu.
Inregistrat live in concert 3 noiembrie 2006