Corul de Copii Radio șlefuiește cu precizie și delicatețe de peste șapte decenii voci și caractere, generând prin metoda sa destine ieșite din comun. Misiunea educațională profundă a Corului de Copii Radio este cu siguranță cel mai important deziderat al acestui grup, iar reușitele foștilor săi membri, astăzi adulți de succes, demonstrează perpetuu importanța și eficiența activității formației.
Ideea realizării unui material discografic dedicat copiilor este mereu un subiect deschis în cadrul Corului de Copii Radio. Vocile tinere, entuziasmul și plăcerea de a cânta repertorii destinate copilăriei sunt în sine o comoară culturală a umanității și generează creativitate și bunăstare emoțională atât pentru interpreți cât și pentru auditoriul de orice vârstă. Luminozitatea și ingeniozitatea repertoriului dedicat celor mai tinere voci este o veritabilă dovadă a geniului colectiv și a măiestriei componistice a curajoșilor creatori care s-au aplecat de-a lungul istoriei cu grijă și pricepere asupra lui. Playlistul acestui material include titluri reper și nume asociate în prezent cu excelența artei muzicale pentru copii. Compozitorii Alexandru Pașcanu, Marțian Negrea, Temistocle Popa sau Dan Voiculescu au creat adevărate capodopere corale și multe dintre aceste partituri au fost dedicate, încă de la apariție, Corului de Copii Radio.
Unul dintre marile opusuri oferit publicului prin acest material discografic este lucrarea „Poveste din pădure" de Constantin Bobescu, o frumoasă operetă pentru copii care, prin eforturile dirijoarei Elena Vicică a fost prezentată pe scena Sălii Radio în anul 1982, beneficiind de concursul Orchestrei de Cameră Radio și a dirijorului Ludovic Bács, precum și de vocea inconfundabilă a doamnei Alexandrina Halic în rolul recitatorului. Înregistrarea a fost notată cu calificativul Aur în Fonoteca Radio România.
(Dirijorul Răzvan Rădos – extras din prezentarea albumului)