Se poate spune ca albumul Trinity este rezultatul unui proces inceput cu douazeci de ani in urma. Fostul membru important din Basorelief, trompetistul Doru Caplescu, devenit intre timp compozitor si dibaci utilizator al sintetizatoarelor si computerelor, ne-a inoculat interesul pentru programele digitale de creatie muzicala. Disparitia lui prematura, in 2003, a facut ca Edi Balasa sa devina unul din depozitarii unei importante arhive muzicale, sunete, samplinguri, pe care a inceput sa le combine in cateva incercari de piese. Dupa albumul basorelief din 2014, “Ploaie in Macondo”, schimbul de idei prin schite realizate acasa a davenit mult mai frecvent, si din cauza raspandirii geografice a membrilor precum si a usurintei de a comunica in acest fel.
Impreuna cu Dan Stesco “Polymoog”, colegul din Basorelief, keybordistul si specialistul in softuri de sintetizatoare, Edi a creionat un numar de piese pe care cei doi au inceput sa le definitiveze prin adaugarea de partituri interpretate real de instrumentisti valorosi, transmise tot prin internet. Astfel a luat nastere acest album, completat in perioada pandemiei, cand modul de lucru la distanta a devenit obligatoriu.
Piesele nu au avut constrangerile ce apar cand se pune problema de difuzari radio, asa ca si-au permis sa fie descriptive, cu pasaje lungi, cu dezvoltari armonice laborioase, bazate in special pe experimentarea unor suprapuneri de planuri sonore. Aducerea lor la standardele comerciale, sau chiar interpretarea lor live, va fi o operatie solicitanta, necesitand multa inventivitate.
Edi Balasa, membru fondator Basorelief, este chitarist, medic de profesie, iar in trecut a mai colaborat cu Vali Sterian si compania de sunet.
Dan Stesco “Polymoog” este pianist, specialist in sintetizatoare. A cantat in Basorelief din 1999.
Creator de sunete digitale, colaboreaza cu compania Korg la realizarea de noi modele de sintetizatoare. A mai cantat cu Compact si Jubox.
Ei doi sunt autorii celor noua piese de pe album, realizate impreuna cu urmatorii instrumentisti, prieteni si fosti colegi de trupa.
Andrei Ilie, baterist, este unul dintre cei mai talentati reprezentanti ai tinerei generatii de percutionisti. A mai colaborat cu Ioana Ignat, Jubox, Rockabella, The Sonic Taste si altele.
Iulian Vrabete, basist, este membru fondator al trupei Basorelief. Membru permanent al trupei Holograf, a mai colaborat in decursul timpului cu Mass Media, Laura Stoica, Phoenix, AG Weinberger, The Sinners si Hot Leeks.
Vincentiu Mantu, flaut si sax alto, este tanar absolvent al conservatorului, membru in orchestra Teatrului C. Tanase. Este fiul lui Nicolae Mantu, membru al trupei Basorelief intre anii 1979-1982.
Viorel Sarbu, trompeta, este un talentat multiinstrumentist si orchestrator. A colaborat cu Stefan Banica, Horia Brenciu, Alexandra Usurelu, Jubox.
Julie Mayaya, castigatoare a concursului “Vocea Romaniei”, colaboreaza la una din piesele de pe album. Julie abordeză genuri precum blues, rock, pop rock, funk, R&B și nu numai, fiind prezenta in mai multe componente de trupe si proiecte muzicale.
Coperta si grafica discului sunt realizate de Relu Bitulescu, membru fondator al trupei Basorelief, baterist, membru in Nicu Alifantis & Zan si un pictor contemporan foarte apreciat.
Piesele din acest album au fost mixate si masterizate la Real World Studio, studioul lui Peter Gabriel, in Marea Britanie, de catre Katie May si Tim Oliver. Calitatea exceptionala a sunetului se datoreaza profesionalismului acestor doi talentati specialisti.