* Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.
Șarba este un soi românesc de struguri albi obţinut prin încrucişarea a două soiuri de struguri: Tămâioasa Românească şi Riesling Italian.
Denumirea acestui soi este inspirată de Culmea Șarbei, locul cel mai înalt din regiune care asigură o panoramă splendidă.
Șarba prezintă o aromă destul de intensă, oarecum bizară, sugerând mirosul de trandafiri de dulceaţă. Aceasta aromă este pusă mai bine în evidenţă atunci când vinurile conţin un rest de zahăr. Tonurile aromatice etalate amintesc de grapefruit, miere şi flori de salcâm şi sunt însoţite de mici zvâcniri de aciditate (mere şi caise verzi) cu un final citric, uşor dulceag.
Se recomandă să acompanieze brânzeturile proaspete, mâncărurile de peşte, fructe de mare şi carne albă.
CARACTERISTICI FIZICO-CHIMICE:
Alcool: 12 – 13 % vol.,
Aciditate totală: 5,9 – 6 g/l
Plaiul Şarba Odobeşti, acolo unde este aşezată Crama Şarba, deţinută de compania Odobeşti Vinex, este situată pe colinele Subcarpaţilor de Curbură, cu întinderea viilor până spre meleagurile binecuvântate ale pădurii Mănăstirii Crăciuna şi vârful Măgurei Odobeştilor. Excelenta expunere la soare (est – sud-est) pe care o conferă poziţia geografică, particularităţile solului şi umiditatea echilibrată fac din vinurile acestei podgorii un sublim produs al naturii şi al omului. Soiurile Şarbă şi Galbenă de Odobeşti sunt soiurile reprezentative ce s-au adaptat cel mai bine.