Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      raft
      Vin alb - Pietroasa Alb Sec, 2021

      Vin alb - Pietroasa Alb Sec, 2021

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Capacitate:
      750 ml
      Tip produs:
      Vin
      Volum alcool:
      12.1%
      Tara de origine:
      Romania
      Tip:
      Sec
      Culoare:
      Alb
      Soi:
      Alb Aromat
      An:
      2021
      Regiune:
      Dealu Mare
      Cod de bare:
      5941976300860
      Adaugă în coș
      3141
      34.90lei
      10% reducerei
      Discountul se acordă de la prețul de referință (cel mai mic preț din ultimele 30 de zile).
      Discountul se aplică numai comenzilor online.
      Livrare în 24h! (a doua zi) Limited
      Livrare astăzi cu bicicleta.
      Livrare în 24h! (a doua zi)

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      * Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.


      Compoziţie: Obţinut 100% din soiul Alb Aromat, un soi semiaromat omologat în 1999 la Staţiunea de Cercetare Pietroasa.
      Tehnologie: Vinificat la temperatură controlată de 17ºC, cu o maceraţie prefermentativă de 15 ore şi fermentat cu drojdii selecţionate pentru a-i pune în valoare calităţile aromatice.
      Parametri fizico-chimici: 12,1% alcool; 2,9 g/l zaharuri; 5,3 g/l aciditate totală exprimată în acid tartric.
      Note de degustare: Vin proaspăt, lejer și armonios datorită conţinutului moderat de alcool. De culoare galbenă, foarte pală, cu tente verzui, specifice vinurilor tinere. Impresionează prin impactul floral intens (iasomie) şi savoarea persistentă, secondată de o uşoară mineralitate, amestecată cu nuanţe de lămâie verde (lime) şi citrice dulci (portocală, pomelo).
      Asocieri gastronomice recomandate: Vin uşor de asociat cu produse din peşte slab, piept de pui, pilaf, sufleuri, paste cu legume.
      Aprecieri ale specialiştilor: Medalie de Aur la IWCB Vinarium
      2020. Se recomandă a se consuma bine răcit, la 14-16ºC.




      Gama ,,Pietroasa Research & Innovation” este un proiect ambițios realizat de U.S.A.M.V.București și S.D.C.D.V.P. Pietroasa-Istrița în urma unor consultări și a unei colaborări îndelungate între cadrele didactice și personalul angrenat în activitatea de cercetare și producție. Vinurile care compun această gamă au fost alese dintre soiurile cu tradiţie cultivate în viile de la Stațiunea de Cercetare Pietroasa și sunt printre cele mai reprezentative pentru aces areal de mare favorabilitate pentru calitate şi unicitate.

      În urma numeroaselor teste efectuate în sectorul de microvinificație şi cercetare, au putut fi selectate cele mai bune variante tehnologice pentru a fi implementate în noua linie de vinificație, astfel încât să se poată oferi o gamă de vinuri moderne, care să se adreseze tuturor consumatorilor aflaţi în căutarea unor vinuri elegante, care pot fi asociate în mod fericit cu bucătăria tradiţională românească sau cea cu tendinţe „fusion”. Pentru obținerea vinurile se utilizează must ravac (rezultat fără presarea strugurilor) și se aleg întodeauna strugurii din cele mai favorabile parcele.
      Noua linie de vinificaţie permite un control riguros al parametrilor pentru maceraţie şi fermentaţie, în condiţiile unei igiene desăvârşite, care asigură o calitate superioară a vinurilor . Vinurile sunt prezentate într-o formă atractivă, care îmbină, prin simbolistică, identitatea locului prin reprezentarea celebrului tezaur de la Pietroasa şi cerințele moderne de sustenabilitate şi respect pentru mediu.
      Cele mai importante caracteristici organoleptice care definesc aceste vinuri sunt reprezentate prin prospețime, echilibru gustativ și arome bine definite.
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.