Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      raft
      Vin alb - Tamaioasa Romaneasca, sec, 2019

      Vin alb - Tamaioasa Romaneasca, sec, 2019

      10.0 / 10 ( 1 voturi)
      Tip produs:
      Vin
      Culoare:
      Alb
      Soi:
      Tamaioasa Romaneasca
      Tip:
      Sec
      An:
      2019
      Capacitate:
      750 ml
      Volum alcool:
      14.6 %
      Tara de origine:
      Romania
      Regiune:
      Dealu Mare
      Cod de bare:
      5941976300907
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      * Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.


      Compoziţie: Obţinut 100% din soiul Tămâioasă românească, soi aromat foarte iubit de consumatori, consacrat în terroir-ul de la Pietroasa, unde se exprimă cu o mare tipicitate.
      Tehnologie: Vinificat din struguri ajunși la maturitate deplină, la o temperatură controlată de 17ºC, cu o maceraţie prefermentativă timp de 12 ore şi fermentat la sec. Durata perioadei de fermentare a fost de 14 zile cu drojdii selecţionate special pentru extragerea compuşilor de aromă specifici soiului.
      Parametri fizico-chimici: 14,8% alcool; 3,9 g/l zaharuri; 5,2 g/l aciditate totală exprimată în acid tartric.
      Note de degustare: Vin extractiv, cu arome calde de fructe tropicale şi un postgust de grapefruit proaspăt care se integrează foarte bine în armonia generală. Prezintă culoare galben pai, specifică vinurilor tinere de Tămâioasă. Este o surpriză plăcută pentru iubitorii de Tămâioasă, obişnuiţi cu vinurile dulci produse în mod tradiţional din acest soi.
      Asocieri gastronomice recomandate: Prezenţa taninurilor moderate şi tăria alcoolică relativ ridicată îl recomandă la brânzeturi grase, cremoase. Aromele de fructe tropicale se asociază fericit cu peşte sau pui, preparat cu ierburi fine, precum şi cu produsele de patiserie sărate.
      Aprecieri ale specialiştilor: Se recomandă a se consuma bine răcit, la 12-14ºC.


      Gama ,,Pietroasa Research & Innovation” este un proiect ambițios realizat de U.S.A.M.V.București și S.D.C.D.V.P. Pietroasa-Istrița în urma unor consultări și a unei colaborări îndelungate între cadrele didactice și personalul angrenat în activitatea de cercetare și producție. Vinurile care compun această gamă au fost alese dintre soiurile cu tradiţie cultivate în viile de la Stațiunea de Cercetare Pietroasa și sunt printre cele mai reprezentative pentru aces areal de mare favorabilitate pentru calitate şi unicitate.

      În urma numeroaselor teste efectuate în sectorul de microvinificație şi cercetare, au putut fi selectate cele mai bune variante tehnologice pentru a fi implementate în noua linie de vinificație, astfel încât să se poată oferi o gamă de vinuri moderne, care să se adreseze tuturor consumatorilor aflaţi în căutarea unor vinuri elegante, care pot fi asociate în mod fericit cu bucătăria tradiţională românească sau cea cu tendinţe „fusion”. Pentru obținerea vinurile se utilizează must ravac (rezultat fără presarea strugurilor) și se aleg întodeauna strugurii din cele mai favorabile parcele.
      Noua linie de vinificaţie permite un control riguros al parametrilor pentru maceraţie şi fermentaţie, în condiţiile unei igiene desăvârşite, care asigură o calitate superioară a vinurilor . Vinurile sunt prezentate într-o formă atractivă, care îmbină, prin simbolistică, identitatea locului prin reprezentarea celebrului tezaur de la Pietroasa şi cerințele moderne de sustenabilitate şi respect pentru mediu.

      Cele mai importante caracteristici organoleptice care definesc aceste vinuri sunt reprezentate prin prospețime, echilibru gustativ și arome bine definite.


      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.