raft
Vin rose - Busuioaca de Bohotin, sec, 2019

Vin rose - Busuioaca de Bohotin, sec, 2019

0.0 / 10 ( voturi)
NaN
Tip produs:
Vin
Culoare:
Rose
Soi:
Busuioaca de Bohotin
Tip:
An:
2019
Capacitate:
750 ml
Volum alcool:
14.8 %
Tara de origine:
Romania
Regiune:
Dealu Mare
Cod de bare:
5941976300921

Indisponibil
Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!
Descriere

* Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.


Compoziţie: Obţinut din celebrul soi Busuioacă de Bohotin, soi care în mod tradiţional este foarte bine pus în valoare în condiţiile unice de microclimat din arealul viticol Pietroasa.
Tehnologie: Vinificat din struguri ajunși la maturitate deplină, la temperatură controlată de 17ºC, cu o maceraţie prefermentativă de 12 ore şi fermentat la sec timp de 14 zile în prezenţa drojdiilor selecţionate de înaltă calitate.
Parametri fizico-chimici: 14,8% alcool; 2,6g/l zaharuri; 5,5 g/l aciditate totală exprimată în acid tartric.
Note de degustare: Vin rosé elegant şi prin culoare şi prin senzaţiile olfacto-gustative florale şi condimentate tipice. Un vin proaspăt, vioi, cu o culoare ce aminteşte de cea a piersicilor în pârgă şi a somonului. Este un vin savuros, relativ lung, cu aromă complexă de caise confiate, curmale şi smochine. În postgust se pune în evidenţă o aromă de de grapefruit roz şi fructul pasiunii.
Asocieri gastronomice recomandate: Vin cu nete valenţe gastronomice, se asortează la preparate fin condimentate, carne de pui, dar şi la somon şi fructe de mare, inclusiv sushi.
Aprecieri ale specialiştilor: Se recomandă a se consuma răcit, la 16 - 18ºC.



Gama ,,Pietroasa Research & Innovation” este un proiect ambițios realizat de U.S.A.M.V.București și S.D.C.D.V.P. Pietroasa-Istrița în urma unor consultări și a unei colaborări îndelungate între cadrele didactice și personalul angrenat în activitatea de cercetare și producție. Vinurile care compun această gamă au fost alese dintre soiurile cu tradiţie cultivate în viile de la Stațiunea de Cercetare Pietroasa și sunt printre cele mai reprezentative pentru aces areal de mare favorabilitate pentru calitate şi unicitate.

În urma numeroaselor teste efectuate în sectorul de microvinificație şi cercetare, au putut fi selectate cele mai bune variante tehnologice pentru a fi implementate în noua linie de vinificație, astfel încât să se poată oferi o gamă de vinuri moderne, care să se adreseze tuturor consumatorilor aflaţi în căutarea unor vinuri elegante, care pot fi asociate în mod fericit cu bucătăria tradiţională românească sau cea cu tendinţe „fusion”. Pentru obținerea vinurile se utilizează must ravac (rezultat fără presarea strugurilor) și se aleg întodeauna strugurii din cele mai favorabile parcele.
Noua linie de vinificaţie permite un control riguros al parametrilor pentru maceraţie şi fermentaţie, în condiţiile unei igiene desăvârşite, care asigură o calitate superioară a vinurilor . Vinurile sunt prezentate într-o formă atractivă, care îmbină, prin simbolistică, identitatea locului prin reprezentarea celebrului tezaur de la Pietroasa şi cerințele moderne de sustenabilitate şi respect pentru mediu.
Cele mai importante caracteristici organoleptice care definesc aceste vinuri sunt reprezentate prin prospețime, echilibru gustativ și arome bine definite.
Recenzii și comentarii
Nu există recenzii pentru acest produs.
Adaugă o recenzie
Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.