„De cele mai multe ori, cerul cel mai întunecat ascunde stelele cele mai strălucitoare.”
— Richard Evans
Un debut marcat de senzaţia de fructe albe – cireşe albe, prune albe, boabe de strugure alb. După aerisire, încep să se facă simţite şi aromele de fructe roşii, dublate de senzaţii de miere, polen şi fructe exotice. Gustativ, pornește din arome fine de trandafiri și cireșe, pentru a evolua spre fructul pasiunii, rodie și senzații cărnoase. Taninurile fine, perfect integrate, se regăsesc în corpolenţa peste medie a vinului, ca factor de echilibru pentru o aciditate ridicată, care transformă acest roze într-o delicatesă rezervată unor experienţe gourmet.
Metoda de vinificaţie:
Strugurii s-au cules mecanizat. S-a folosit macerare peliculară de scurtă durată (4 – 6 ore) pentru Pinot Noir și Cabernet Sauvignon și de lungă durată (12 ore) pentru Pinot Gris. Pentru Pinot Noir și Pinot Gris, maturarea s-a făcut la cisterne de inox, pe drojdii fine, iar pentru Cabernet Sauvignon s-a ales o maturare scurtă, de 4 luni, la butoaie noi de stejar francez.
Note de degustare:
Un debut marcat de senzaţia de fructe albe - cireşe albe, prune albe, boabe de strugure alb. După aerisire, încep să se facă simţite şi aromele de fructe roşii, dublate de senzaţii de miere, polen şi fructe exotice. Gustativ, porneste din arome fine de trandafiri si cirese, pentru a evolua spre fructul pasiunii, rodie si senzatii carnoase. Taninurile fine, perfect integrate, se regasesc in corpolenţa peste medie a vinului, ca factor de echilibru pentru o aciditate ridicată, care transformă acest roze într-o delicatesă rezervată unor experienţe gourmet.
Temperatură recomandată de servire:
11ºC - 13ºC. Eventualele depuneri
certifica numarul minim de interventii care se fac asupra vinului.