* Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.
Cabernet Sauvignon este unul dintre cele mai recunoscute soiuri de vin roşu din lume. În trecut, reputaţia sa a fost dată de abilitatea lui de a-şi îmbunătăţi în mod considerabil calităţile prin îmbătrânire. Astfel, aromei sale distincte de stafida neagră i se adăugă alte nuanţe cum ar fi cele de cedru, violete, piele sau tabac, în timp ce aromă intensă de tanin se temperează.
Intensitatea acestui vin are potenţialul de a eclipsa gustul mâncărilor mai delicate. Se recomandă aşadar în combinaţie cu carne roşie, fripturi, mâncăruri grase, gască, piept de raţă, miel, paste cu sos, midii, brânzeturi gen Mozzarella, Cedar şi Brie, salate de legume amărui, mâncăruri cu sos concentrat de tomate şi ciocolată neagră, amăruie.
CARACTERISTICI FIZICO-CHIMICE:
Alcool: 14,10 % vol.,
Aciditate totală: 6,52 g/l
Plaiul Şarba Odobeşti, acolo unde este aşezată Crama Şarba, deţinută de compania Odobeşti Vinex, este situată pe colinele Subcarpaţilor de Curbură, cu întinderea viilor până spre meleagurile binecuvântate ale pădurii Mănăstirii Crăciuna şi vârful Măgurei Odobeştilor. Excelenta expunere la soare (est – sud-est) pe care o conferă poziţia geografică, particularităţile solului şi umiditatea echilibrată fac din vinurile acestei podgorii un sublim produs al naturii şi al omului. Soiurile Şarbă şi Galbenă de Odobeşti sunt soiurile reprezentative ce s-au adaptat cel mai bine.