* Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.
Aromele distinctive ale gustului său sunt de obicei cele de cireaşă neagră, zmeură şi prună. Are taninuri uşoare, aciditate medie şi un finish delicat, cu ceva mai multă structură şi note condimentate în zonele reci (Franţa, Italia sau Chile) şi un buchet mai fructat şi taninuri foarte blânde în zonele calde (California, Australia, Argentina).
Rubiniul Merlot sugerează olfactiv aroma de zmeură proaspătă. Oricum, vinul de Merlot fiind mai puţin aspru, poate fi pus în consum mai repede decât Cabernet Sauvignon. Soiul Merlot s-a impus în multe areale viticole.
La masă, Merlot-ul ,,merge” servit alături de orice friptură, de vacă, de porc şi chiar de fazan sau de curcan. Mai bine ca oricare altul, vinul Merlot se asociază de minune cu brânzeturile servite ,,a la français”, adică la sfârşitul mesei.
CARACTERISTICI FIZICO-CHIMICE:
Alcool: 14 % vol.,
Aciditate totală: 5,9-6,0 g/l
Plaiul Şarba Odobeşti, acolo unde este aşezată Crama Şarba, deţinută de compania Odobeşti Vinex, este situată pe colinele Subcarpaţilor de Curbură, cu întinderea viilor până spre meleagurile binecuvântate ale pădurii Mănăstirii Crăciuna şi vârful Măgurei Odobeştilor. Excelenta expunere la soare (est – sud-est) pe care o conferă poziţia geografică, particularităţile solului şi umiditatea echilibrată fac din vinurile acestei podgorii un sublim produs al naturii şi al omului. Soiurile Şarbă şi Galbenă de Odobeşti sunt soiurile reprezentative ce s-au adaptat cel mai bine.