* Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.
„Adevărata forță stă în supunerea care te face să-ți dedici viața unor lucruri mai presus de tine.”
— Henry Miller
La prima vedere, este un vin care debutează timid, cu tonuri închise, de smochine uscate şi lemn, pământ reavăn şi întunecimi de cerneală. Imediat însă, îşi descoperă rapid şi nuanţele de gemuri şi fructe proaspete, dublate de un spectru de arome mai puţin sesizabile care contribuie la completarea întregului: tabac, piele fină, piperuri și condimente, un strop de vanilie şi o aluzie imperceptibilă la fructe exotice. Gustul pare o confruntare între tinereţe şi maturitate, cu taninurile bine dozate şi perfect integrate dând greutate şi balans în faţa unei acidităţi tinere, care mai reduce un pic din tonurile foarte sobre ale vinului.
Organizarea plantației: Domeniul dispune de 8,4 hectare de Syrah, 41,8 hectare de Cabernet Sauvignon și 10 hectare de Marselan, plantate cu o densitate de 5.000 de plante la hectar. Dispunerea plantelor este de la nord la sud, pe un sol format dintr-un amestec de argilă şi pietriş, situat peste un strat calcaros. Modul de tăiere este Guyot simplu. S-au ales parcele cu o producție cuprinsă între 5 și 6 tone/ha.
Metoda de vinificaţie: Strugurii s-au cules mecanizat. Pentru Cabernet Sauvignon și Marselan s-a folosit o macerare – fermentare clasica, in vinificatoare cu piston. iar pentru Syrah s-a ales macerarea carbonică, cu struguri nedesciorchinați. Maturarea s-a făcut la butoaie de prima și a doua trecere, de stejar francez și american, pentru perioade cuprinse între 6 și 12 luni.
Note de degustare: La prima vedere, este un vin care debutează timid, cu tonuri închise, de smochine uscate şi lemn, pământ reavăn şi întunecimi de cerneală. Imediat însă, îşi descoperă rapid şi nuanţele de gemuri şi fructe proaspete, dublate de un spectru de arome mai puţin sesizabile care contribuie la completarea intregului: tabac, piele fina, piperuri si condiment, un strop de vanilie şi o aluzie imperceptibilă la fructe exotice. Gustul pare o confruntare între tinereţe şi maturitate, cu taninurile bine dozate şi perfect integrate dând greutate şi balans în faţa unei acidităţi tinere, care mai reduce un pic din tonurile foarte sobre ale vinului.
Temperatură recomandată de servire: 16ºC - 18ºC. Este necesară deschiderea sticlei cu o jumătate de oră înainte de servire şi ca vinul să fie decantat. Eventualele depuneri certifică numărul minim de intervenţii care se fac asupra vinului.