cadouri de craciun parinti feature

Cadouri de Crăciun pentru părinți: 20+ idei speciale pentru mama și tata

Pentru că ei sunt cei mai mari susținători ai tăi, cei care îți oferă dragoste necondiționată (de cele mai multe ori) și rămân printre cele mai importante persoane din viața ta, orice vârstă ai avea, îți dorești să-i surprinzi cu un cadou de Crăciun prin care să le arăți cât de mult înseamnă pentru tine. Dar cum, uneori cel puțin, părinții pot fi la fel de mofturoși ca niște copii, parcă niciun cadou nu pare îndeajuns de potrivit.

Pentru că ne dorim să fim alături de tine și iubim darurile, ți-am pregătit o listă cu idei de cadouri de Crăciun pentru părinți, care să le fie de folos și să le aducă bucurie de sărbători.

Cadouri de Crăciun pentru mama

1. Decorațiuni de Crăciun pentru mama care creează spații cu personalitate

Pentru mama care iubește să umpleîntreaga casă cu obiecte speciale de sărbătoare și să decoreze cel mai frumos brad, alege un cadou special cu ajutorul căruia să transforme fiecare încăpere într-un loc de poveste: o figurină decorativă în forma de elf va fi primită cu mult entuziasm. Poți merge mai departe și să alegi și un glob decorat cu peisaj de iarnă lucrat manual sau alte obiecte speciale din sutele de decorațiuni de Crăciun de pe rafturile Cărturești. Alege și o pungă cadou și supriza e gata!

2. Crăciun la New York: Povești și rețete pentru mai multă inspirație la pregătirea deliciilor de sărbători

Mama care are o pasiune aparte pentru gătit și iubește să-i surprindă pe cei dragi cu cele mai delicioase bucate de sărbători, dar are și un apetit aparte pentru noutăți în domeniul culinar, va aprecia cu siguranță un cadou deștept care o invită într-o lume magică, plină de idei și momente frumoase. Crăciun la New York: Povești și rețeteconține 50 de reţete pline de gust şi savoare, însoţite de poveşti fermecătoare din New York, învăluite în arome de scorțișoară, ciocolată și marțipan, care o vor purta pe străzile agitate și fermecătoare ale metropolei americane.

3. O cană cu motive de Crăciun

Uneori cadoul ideal are întrebuințări mult mai practice. De Crăciun fă-i cadou mamei o cană cu tematică de sărbători, care va transforma fiecare dimineața în care își savurează cafeaua în una specială. Pentru momente pline de savoare, completează și cu o pungă de cafea de specialitate.

4. Destinații de vis de Kath Stathers, pentru mama care visează să descopere lumea

Poți comanda cartea aici.

Când mama are cele mai interesante povești de călătorie și geamantanul mereu pregătit pentru o nouă escapadă, merită un cadou care să pună în valoare această parte a personalității ei. Destinații de vis este o colecție de idei despre călătorii fascinante, care vor urca repede în topul bucket list-ului ei și care o vor chema la visare cu ochii deschiși de fiecare dată când vede coperta ce îmbie la aventură.

5. Accesorii pentru mama pasionată de tot ce ține de lumea cărților

Dacă nu știi prea bine cu ce lecturi și-ar dori să se delecteze în zilele de sărbători, surprinde-o pe mama de Crăciun cu un cadou care – supriză! – nu vine sub formă de carte. Alege accesorii de lectură simpatice și ludice care îi vor aduce un zâmbet luminos pe față și îi vor face și cititul mai relaxant. Poți alege un suport pentru carte practic, cu un design simpatic, potrivit în orice decor sau un suport cu un mesaj inspirațional. O altă idee la fel de potrivită este un semn de carte asortat cu pasiunile ei: de la pisici la doamne pe tocuri.

Descoperă întreaga colecție de suporturi și semne de carte pe rafturile noastre.

6. O lampă decorativă pentru o atmosferă magică

Nu am uitat nici de mamele care abia așteaptă sărbătorile ca să se bucure de un decor de poveste și de momente de liniște alături de o carte bună și un ceai delicios. Alege cele mai inspirate modele dintr-o gamă variată de lămpi și accesorii luminoase : o lampă de hârtie cu tematică de Crăciun, un felinar din ceramică sau o lampă în formă de stea.

7. Album foto cu cele mai frumoase amintiri împreună

Dacă ești în căutarea unor cadouri de Crăciun personalizate pentru părinți, avem și aici o idee specială. Pentru mama care îndrăgește darurile create de tine și pune preț pe valoarea amintirilor, un album foto în care să pui la un loc fotografii cu cele mai frumoase momente petrecute împreună cu ea și întreaga familie îi va aduce o mare bucurie.

8. O femeie își face un plan de Maye Musk pentru mamele care cred în puterea poveștilor adevărate

Poți comanda cartea aici.

Te ajutăm și în cazul în care cauți o idee de cadou de Crăciun pentru mama care este o continuă sursă de inspirație și care crede în puterea poveștilor de succes. O femeie își face un plan: Sfaturi pentru o viață plină de aventură, frumusețe și succes este biografia mamei lui Elon Musk, Maye Musk, o femeie care și-a trăit viața din plin și care a trecut prin multe momente care par scoase dintr-un film. A copilărit în Africa de Sud, dar a cucerit marile podiumuri de modă din New York și nu numai după ce a trecut de prima tinerețe. Maye Musk împărtășește între paginile cărții secretele ei ca femeie, dar și ca model sau ca mamă a unor copii de succes.

9. Un suport de bijuterii pentru micile ei comori

Din lista cu cele mai frumoase cadouri de Crăciun pentru mama nu putea să lipsească și acel accesoriu special în care să-și pune la loc de cinste comorile. Dacă este pasionată de accesorii și nu iese din casă fără să-și completeze ținuta cu ajutorul lor, un cadou practic și inspirat este un suport elegant de bijuterii sau unul în formă de pisică, care să o ajute să-și organizeze mai bine bijuteriile.

Descoperă mai multe modele de suporturi pentru bijuterii în colecția noastră.

10. Un mouse pad pentru încărcat gadgeturi pentru mama pasionată de tehnologie

Poți comanda mouse pad-ul aici.

Pentru mama modernă, interesantă de tot ce ține de tehnologie și gadgeturi, alege cadouri speciale care să-i încurajeze pasiunea. Un cadou practic și util, care o va ajuta să nu rămână niciodată fără baterie este un mouse pad pentru încărcat gadgeturi wireless de la Kikkerland.

Pentru mai multă inspirație, aruncă un ochi și pe ghidul nostru cu idei de cadouri de Crăciun pentru mama.

Cadouri de Crăciun pentru tata

1. Un pachet cu 3 sticle de vin românesc pentru tatăl care știe să savureze o băutură fină

Cu o sticlă de vin bun, cu siguranță vei reuși să-l surprinzi pe tatăl care apreciază calitățile acestei băuturi nobile. De Crăciun oferă-i cadou o cutie cu 3 sticle de vin de la crama Liliac care acoperă cele mai diverse ocazii: un vin alb plin de personalitate, elegant și savuros, un vin roșu cu note suave de vanilie și scorțișoară și un vin rosé cu arome subtile de zmeură.

O idee excelentă de cadou, mai ales dacă le oferi alături de un suport pentru sticle și un set premium de accesorii pentru vin.

2. Un puzzle mecanic pentru tatăl cu spirit ludic

După ospățul delicios din ziua de Crăciun, oferă-i tatălui tău șansa de a-și pune creativitatea și iscusința la încercare cu un puzzle ingenios. Privește dincolo de opțiunile tradiționale și alege un model mai neconvențional, cu un mecanism funcțional și un design smart, cum ar fi un puzzle mecanic 3D de la Ugears. Alege o mașină sport Roadster VM-01, elegantă și rapidă, o variantă în miniatură a Globului Pământesc sau chiar un seif.

3. Ipoteza fericirii de Jonathan Haidt, pentru tatăl care vrea să redescopere calea către echilibrul interior

Pline de sfaturi și lecții importante care te ajută să privești lumea dintr-o altă perspectivă și să înveți mai multe despre tine, cărțile de dezvoltare personală sunt un cadou de Crăciun potrivit pentru cei care vor să se autodepășească și să petreacă momente de relaxare în compania unei cărți bune. Ipoteza fericirii vorbește despre găsirea echilibrului pornind de la sfaturile filosofilor din Antichitate și cele ale oamenilor de știință de astăzi. Cartea oferă o perspectivă profundă și obiectivă asupra unora dintre cele mai importante întrebări: Care este scopul nostru? Ce fel de viață ar trebui să ducem? Care este calea spre fericire?

4. Un portofel de piele cu design elegant

Un alt cadou de Crăciun inspirat pentru tată este un portofel de piele cu un design elegant, realizat manual și un model unicat imaginat și realizat de cei de la Koja la Iași. Prevăzut cu spațiu special pentru bani, carduri și documente personale, portofelul îi va fi de folos de fiecare dată când merge la cumpărături sau în călătorii.

În funcție de preferințele lui, găsești variate modele de portofele pe rafturile Cărturești.

5. Un ceas pentru tatăl care apreciază accesoriile de calitate

Dacă tatăl tău are o pasiune aparte pentru accesoriile deosebite și îi face plăcere să fie în pas cu moda, alege un cadou de Crăciun cu totul aparte, care să-l lase fără cuvinte: un ceas special, inspirat de procedee fotografice, creat de cei de la The Unemployed Philosophers Guild   și foarte cool. Pentru a face surpriza și mai plăcută, împachetează ceasul într-o cutie pentru cadou de sezon.

6. Culorile. Pasiune și mister de David Scott Kastan pentru tatăl cu suflet de artist pasionat de filosofie

Te ajutăm să alegi cadoul potrivit și dacă tatăl tău iubește arta și filosofia. Culorile. Pasiune și misterexplorează istoria culorilor în operele de artă, pe multiple paliere: vizual, literar, simbolic, poetic, istoric și științific. O conversație încărcată de spirit și culoare între David Scott Kastan, profesor la Yale University și autor a prețioase lucrări de literatură și arte vizuale, și Stephen Farthing, artist plastic și membru al Royal Academy of Arts din Londra. O bogată și strălucitoare istorie a culorilor, o carte ca o sărbătoare creatoare pentru ochi, minte și inimă.

7. Un gadget cool pentru tatăl modern

Dacă vrei să-l impresionezi pe tata de Crăciun cu un cadou special care să reflecte pasiunea lui pentru gadgeturi și tehnologie, avem o idee cu care nu vei da greș. Dăruiește-i un sistem de stabilizare marca DJI, menit să-l ajute atunci când filmează cu telefonul. Un dar de care poate profita la maxim în zilele libere, surprinzând cele mai frumoase momente de Crăciun.

8. Un kit de plantat propriul brad pentru tatăl cu o pasiune aparte pentru grădinărit

Dacă știi că pentru tata relaxarea înseamnă timp petrecut în grădină sau pe terasă, cu florile și plantele lui, știm ce cadou de Crăciun să alegi astfel încât să-i faci o surpriză inedită: un kit de plantat propriul brad de Crăciun. Are la dispoziție semințe de brad, pământ fertil/turbă pentru conifere, ghiveci și instrucțiunile necesare de plantare și îngrijire.

9. Un DVD cu filmul sau serialul preferat, pentru tatăl cinefil

cadouri de craciun parinti
Poți comanda trologia Nașul aici.

Știe pe dinafară filmele lui Francis Ford Coppola, Martin Scorsese sau ale altor regizori care au făcut istorie în cinematografie și cu el petreceai cele mai frumoase weekenduri urmărind ecranizări de succes? Fă-i o mare bucurie tatălui tău pasionat de cinematografie și surprinde-l cu un cadou de Crăciun care îi reflectă dragostea pentru filme și de care se poate bucura în zilele libere de sărbători. Alege un pachet cu legendara trilogie Nașul, care spune povestea clanului Corleone, complet restaurată cu sunet surround Digital 5.1 sau sezoanele 5 sau 6 din MASH.

10. Roger Federer. Biografia de René Stauffer pentru tatăl care iubește sportul

cadouri de craciun parinti
Poți comanda cartea aici.

Dacă tatăl tău este un împătimit al sporturilor și urmărește cu interes turneele de tenis, alege un cadou de Crăciun adecvat: Roger Federer. Biografia conturează cu multă sensibilitate cele mai importante momente din cariera sportivului, de la modelele care i-au marcat adolescența la ascensiunea marcantă în topurile tenisului mondial și până la implicarea lui în diverse activități sociale.

Cadouri de Crăciun pentru părinți, de care se pot bucura împreună

1. O tablă de șah pentru părinții care iubesc competițiile intense și provocările intelectuale

Pentru părinții pasionați de jocurile de strategie, care se relaxează cel mai bine atunci când își antrenează mintea, un cadou de Crăciun potrivit poate fi un set de șah rafinat și elegant de care se pot bucura pe tot parcursul anului. Cu ocazia asta, poate te învață și pe tine despre cele mai bune tactici și strategii și, în felul ăsta, petreceți mai mult timp împreună.

2. Un disc de vinil pentru părinții melomani

Nu am uitat nici de părinții cărora muzica le aduce o mare bucurie, iar cele mai frumoase momente din viața lor au propriul soundtrack. Pentru că muzica pe vinil are un farmec aparte, oferă-le cadou parinților de Crăciun un disc de vinil cu cel mai recent album al trupei ABBA – Voyage. În schimb, dacă îi auzi fredonând colinde și în timpul anului, alege un vinil sau un CD cu muzică de Crăciun.

Descoperă întreaga noastră colecție de viniluri pentru toate gusturile muzicale.

3. O cafetieră modernă pentru iubitorii de cafea

Dacă știi că părinții tăi nu își încep ziua fără o cană de cafea aromată, fă-le o supriză de Crăciun și oferă-le un aparat cool în care să-și prepare băutura preferată, de care să se bucure împreună în fiecare dimineață. Adaugă și o cutie de cafea cu diverse arome – vanilie, alune de pădure sau praline și ai un posibil cadou perfect de Sărbători!

4. Un cadou de Crăciun special sub forma unui voucher

Pentru că uneori să găsești cadourile de Crăciun potrivite este o adevărată provocare, iar părinții tăi pot avea gusturi și plăceri diferite, o idee practică și care te scutește de grija de a face o alegere nesigură este un voucher valoric. La Cărturești poți alege designul, un mesaj din suflet pe care vrei să-l transmiți și, bineînțeles, suma pe care o pui la dispoziție pentru a-și alege cadoul de Crăciun preferat.

Sperăm că lista noastră cu idei de cadouri de Crăciun pentru părinți te-a ajutat să alegi cadoul potrivit cu care să-i impresionezi (și de data asta) pe mama și pe tata, iar dacă ești încă nehotărât, descoperă mii de alte cadouri speciale la Târgul Cărtureștilor, locul cadourilor deștepte unde și cele mai complicate preferințe pot fi satisfăcute.

Pentru mai multă inspirație, aruncă un ochi și pe recomandările noastre de idei de cadouri de Crăciun pentru toți cei dragi.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.