Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   100 de zile pana la 1000 de ani

   100 de zile pana la 1000 de ani

   0.0 / 10 ( 0 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicării:
   2014
   Editura:
   Tip copertă:
   Paperback
   Nr Pag:
   96
   Colectie:
   ISBN:
   9786068530284
   Dimensiuni: H: 20cm | l: 13cm
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 15 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   “Romanţul Arei Şeptilici, suprarealist existenţial de inimă albastră, cu filiaţii în Gelu Naum, Urmuz şi Eugen Ionescu, urmează o linie melodică ingenios orchestrată din instantanee prozopoematice care dau seama de tristeţea cea de toate zilele, a autoarei, personajelor şi cititorului, disimulată în giumbuşlucuri metaforice, gînduri versificate, imagini surpate-n iluzii lingvistice…” (Radu Aldulescu)

   “Ara Şeptilici se arată încă din Ficţiuni foarte sigură pe sine, deja posesoare a fineţei stilistice care o caracterizează şi astăzi şi deja manipulatoare dexteră a mai multor formule textuale, în funcţie de efectele urmărite. [...] Dublul, un roman a confirmat din plin: e una dintre cărţile de vîrf ale «noului nou val» al prozei româneşti recente, a anilor ’90-2000. [...] în simpatic-suprarealistele 100 de zile pînă la 1000 de ani predomină nu veselia, ci tristeţea, într-o combinaţie cu o uimitoare reţetă, indecelabilă: fără să poţi proba, fără să poţi demonstra, simţi că fluxul verbal disimulează imperfect stări din categoria celor depresive, că în subtext vibrează trăiri patetice şi interogaţii esenţiale. [...] Rămîne un sentiment intens de tensiune existenţială. Ne este oferită o confesiune contorsionată, răsturnată în umor aproape negru. Mărturisitoarea s-a ascuns, s-a efasat în spatele divagaţiilor al căror sens nu e să lămurească lucrurile, ci să le dizolve în frazări reflexive. Să ne reamintim: «Gîndul e mai important decît cel care-l gîndeşte»…” (Ion Bogdan Lefter)

   “Citesc cu mare greutate texte contemporane. Înghit tot mai anevoie povestea, așa cum a ajuns ea să ni se fâlfâie azi peste tot. Mi-e cam greață de cuvinte și nu dau doi bani pe Timp. De aceea, mă bucur s-o știu pe Ducesa Ara de Șeptilici, care mi-a cântat bucățele din Cântecele ei de Leagăn, adunate în cartea de față. Plecam de la ea în zori, cu o poftă de moarte deloc neglijabilă, care mă făcea vioaie și mirosea a ploaie. De ce să ți se-ndoaie? Într-o pauză publicitară eternă, să mângâiem pisica Maldoror, indirect. Să nu fim pe fază. Răspunsul este, de la Ara citire, unul singur: DA. (p.s. ieși afară dumneata!)” (Maria Răducanu)

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.
   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.