×

Call center-ul nostru va fi închis în perioada 18-21 aprilie. Comenzile plasate în perioada 17 aprilie, ora 16:00 - 21 aprilie vor fi procesate începând cu 22 aprilie. Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!

1984

1984

Nineteen Eighty-Four
7.1 / 10 (299 voturi)
NaN
Limba:
Engleza
Data publicarii:
2023
Tip coperta:
Paperback
Nr. pagini:
268
ISBN:
9780451524935
Dimensiuni: l: 10.8cm | H: 19cm | 1.8cm

2000
Livrare în 24h! (a doua zi) În stoc

Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!
Descriere

Written 75 years ago, 1984 was George Orwell’s chilling prophecy about the future. And while 1984 has come and gone, his dystopian vision of a government that will do anything to control the narrative is timelier than ever...


This 75th Anniversary Edition includes:
• A New Introduction by Dolen Perkins-Valdez, author of Take My Hand, winner of the 2023 NAACP Image Award for Outstanding Literary Work—Fiction
• A New Afterword by Sandra Newman, author of Julia: A Retelling of George Orwell’s 1984



The Party told you to reject the evidence of your eyes and ears. It was their final, most essential command.

Winston Smith toes the Party line, rewriting history to satisfy the demands of the Ministry of Truth. With each lie he writes, Winston grows to hate the Party that seeks power for its own sake and persecutes those who dare to commit thoughtcrimes. But as he starts to think for himself, Winston can’t escape the fact that Big Brother is always watching...

A startling and haunting novel, 1984 creates an imaginary world that is completely convincing from start to finish. No one can deny the novel’s hold on the imaginations of whole generations, or the power of its admonitions—a power that seems to grow, not lessen, with the passage of time.

Recenzii și comentarii

Descrie perfect vremurile in care traim Nota 10

de Tiberiu Chitibura | 26/12/2023 18:20

O carte care intr-adevar ar trebui citita de toata lumea, intrucat imbina "utilul" (realizarea faptului ca guvernul intotdeauna este impotriva individului, sub forma unor lucruri, legi care imediat "bat la ochi" ca fiind nefiresti) cu "placutul" (redescoperirea "artei" de a fi om intr-o lume dezumanizata, ce intentionat te poarta pe mai multe "fronturi", pentru a tine oamenii de rand dezbinati)

Nota 10

de Andreea Manaila | 22/05/2019 03:18

Unul dintre cele mai bine cunoscute cărţi distopice clasice, romanul 1984 de George Orwell prezintă o lume distopică în care toată lumea este urmărită, programul este unul fix pentru fiecare persoană, nimeni nu are voie să-şi expună punctul de vedere, nimeni nu se poate opune sistemului, altfel există consecinţe grave. Partidul, împreună cu The Big Brother, sunt cei care controlează societatea şi stabilesc regulile. Şocant de apropiată de realitate, romanul prezintă un posibil viitor pentru lumea în care trăim, cuprinzând teme politice, culturale şi sociale. Este un roman cutreurător, care te face să strigi Nu! la final, asemănându-se cu perioada comunistă pe care ţara noastră a trăit-o. Te face să realizezi că aşa se simţeau oamenii în acea vreme (urmăriţi tot timpul, pedepsiţi dacă nu se conformează, etc.) şi că nu ai vrea să trăieşti într-un astfel de timp. Acesta este un roman ce merită şi trebuie să fie citit pentru a înţelege felul în care a funcţionat societatea şi felul în care riscă să funcţioneze iar.

Nota 10

de Marina-Cristiana Stan | 22/03/2019 19:53

Written in the late 1940s and ostensibly set in a then-future world, 1984 has not dated despite its title. The society is evoked in a way that avoids relying on contemporary references, and the prose is deceptively simple. The Party’s ultimate method of destroying unorthodox thought is to limit language itself, and Orwell revels in the visceral verbs and nouns that the Party disallows. For me, what is most fascinating about 1984 is the way it shows us how dependent we are on language for our collective memory and understanding, and the power of language to empower. 1984 gave us a new vocabulary to identify and resist the political control of information, with terms such as thought police, Big Brother, doublethink, and thoughtcrime. 1984 is not only a classic of dystopian fiction, but one of the most influential works of fiction ever written.

Nota 10

de Madalina Stefanov | 18/03/2019 10:50

Avem de-a face cu o carte bine scrisă, interesant construită, care îți pune semne de întrebare la fiecare pagină. George Orwell a fost un scriitor englez, comentator al radio BBC, editorialist și reporter. El a luptat ca voluntar în Războiul Civil din Spania de partea comuniștilor. La început am crezut că voi avea parte de o poveste a unui bărbat care trăiește în vremea unui regim totalitar, însă așteptările mi-au fost cu mult depășite. Prin intermediul personajului principal, Wilson Smith, am reușit să mă transpun într-o lume unde libertatea și onoarea au fost uitate, iar ignoranța și puterea au preluat frâiele lumii. De asemenea, am reușit să vizualizez ce înseamnă un regim totalitar cu o societate manipulată de false concepții și principii. Ce m-a impresionat cel mai mult la acest roman au fost tacticile politice, care m-au lăsat fără cuvinte. Cei din spectrul politic reușesc să promoveze o imagină falsă a realității, anulând trecutul pentru a le da impresia că totul este bine. În consecință, oamenii se declară vrăjiți de puterea Partidului fără a avea ceva de obiectat. Momentul interesant apare atunci, când un grup mic este împotriva a tot ceea ce Big Brother face și zice. De aici începe cu adevărat să se vadă hibele pe care un astfel de sistem politic de acest gen le are. Un roman senzațional ce merită citit!

Nota 10

de I C | 31/01/2019 18:49

In 1984 este redata povestea unei societati distopice, in care totul este controlat de guvern, in frunte cu Big Brother, liderul suprem care controla totul. Istoria este rescrisa, iar oamenilor li se ingradeste tot mai mult accesul la informatie. De asemenea, Big Brother controleaza chiar si mintile oamenilor, care pot fi arestati pe baza unor ganduri. 1984 este o carte care inevitabil ne face sa ne gandim la viitorul omenirii si la neajunsurile societatii noastre.

Nineteen Eighty-Four Nota 9

de Vlad Tomma | 28/06/2018 01:46

Această carte este departe de a ilustra o lume perfectă. Este exact opusul, distopia fiind caracteristica principala a societatii prezentate in acesta carte. Orwell a avut o sarcină descurajantă: sa isi imagineze un viitor apropiat, apocaliptic am putea spune, la doar jumătate de secol distanță de perioada în care scria. Acest viitor trebuie sa reprezinte propria societate: complex, natural, rezultat din totalitarismul regimurile comuniste de dupa cel de-al doilea rabzoi modnial . Cu alte cuvinte, autorul isi imagineaza care un posibil viitor rezultat a unor variabile dependente provenite din caracteristicile regimurilor totalitariste. Principala cauza a evenimentelor ce aveau sa transforme societate intr-una distopica este reprezentata de dorinta de a ajunge si a pastra puterea, prin orice mijloace specific regimurilor totalitariste, precum forta, manipularea, santajul si propaganda. O altă fațetă din 1984 pe care o găsesc fascinantă este relația dintre Winston și Julia. Winston susține că Julia este o "rebela de talie joasa", angajându-se în promiscuitate și indulgențe hedoniste interzise de Partid. Nu îi pasă de nedreptatea socială sau de definirea "realitatii". Winston este un rebel intelectual, în mod constant îngrijorat de problemele adevărului și libertății și de trecutul real, nevăzător, dar limitat în măsura în care este dispus să împingă granițele (până când se întâlnește cu Julia). Împreună, ei fac o răzvrătire completă - fizică și psihică. La sfârșitul zilei, chiar te face să te întrebi dacă siguranța și securitatea sunt într-adevăr ceea ce vrei. Și dacă merită prețul ...

Adaugă o recenzie
Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.