Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      2
      2
      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2020
      Editura:
      Tip coperta:
      Hardcover
      Nr. pagini:
      112
      ISBN:
      9786069494189
      Dimensiuni: l: 10.5cm | H: 15.5cm
      Adaugă în coș
      3360
      Livrare în 24h! (a doua zi) Stoc limitat

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Recent publicatul volum de poezii 2, aparut la Editura Meridiane Publishing, se inscrie pe aceeasi linie a exprimarii a ceea ce nu poate fi pus in cuvinte, a trairilor trecute si rememorate, a povestilor de dragoste la care tanjim cu totii, a nostalgiilor. Este o poveste despre zanele din viata poetului, dupa cum marturiseste el insusi; nu stim daca aceste zane chiar au existat sau au fost doar in imaginatia sa, nu stim daca este o zana sau mai multe, insa intelegem cumva ca intreg volumul trebuie privit ca un tot unitar armonios, ca o poveste de viata - povestea dintre un barbat si o femeie, cu toate ale ei, bune sau rele...

      ,,2 este o cifra ce defineste un cuplu, in general, iar in acest caz, 2 este un univers. Poate fi, de asemenea, un cod, un mesaj intre doi iubiti. << 2 >> este un titlu scurt si la obiect, care ma defineste ca stil de viata si ca poet."

      Citind poeziile lui Dan Podaru simti trairile si zbuciumul sau interior, bucuriile si tristetele, iubirile melancolice resimtite pentru aproapele sau, pentru efemeritatea fiintei iubite:

      Esti respiratia tremuranda din zori de zi
      Esti lumina ce ma trezeste din visele tarzii (2)

      Iubirea presupune, intr-adevar, suferinta, abandon, noi inceputuri:

      Dragostea nu exista
      A murit.
      ...
      Incet...
      Ne-am pierdut prin cuvinte.
      (ECLIPSA DE EMOTII)

      Povestea continua si incepi sa surprinzi gandurile poetului despre lume, lumea reala, contemporana, in care traim si care ne absoarbe cu totul, uitand fundamentalul; notiunea de a iubi, de exemplu: ,,Nu mai stim sa iubim", ne avertizeaza recurent poetul, pentru ca ,,ne e frica de oameni", pentru ca nu mai stim ,,sa gandim", ,,sa traim", ,,sa murim" (NU).

      Extraordinarele si inspiratele ilustratii ale Anei Ramona Damiean insotesc fiecare poezie si contribuie la imersiunea cititorului in lumea povestii de iubire din volumul ,,2" al lui Dan Podaru. O radiografie profunda, pe alocuri nostalgica, uneori entuziasta si care nu tine doar de viata unui cuplu, ci si de societatea aflata intr-o continua schimbare. Un carusel de amintiri care, pana la urma, reprezinta zestrea unei vieti de om, esenta a ceea ce il defineste, la un moment dat sau de-a lungul timpului...

      Am generat in mine un timp
      Am construit un muzeu
      Am adunat in el... amintiri
      Sunt limita intre bine si rau.

      (DUAL)

      Dan Podaru (n. 1972) este lector univ. dr. în cadrul Departamentului de Antropologie Culturală și Comunicare la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. Este Doctor în Științele Comunicării din anul 2013. Domeniile sale de interes academic includ semiotica modei, fashion studies, studiile de gen și mutațiile de gen la nivelul modei, domeniul comunicării publice și interacțiunea universului modei cu publicitatea. În anul 2013 a publicat volumul Semiotica modei. Mutații de gen în moda contemporană la Editura Universității din București și este co-autor al volumelor Moda, gen și identitate, volum publicat în 2015 la Editura Tritonic, București și Societatea contemporană, între comunicare artefacturală și stil, publicat în anul 2017 la aceeași editură.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.