Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   Armata romana de la Prut la Stalingrad si inapoi la Prut, 1941-1944

   Armata romana de la Prut la Stalingrad si inapoi la Prut, 1941-1944

   8.0 / 10 ( 4 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicării:
   2015
   Editura:
   Tip copertă:
   Paperback
   Nr Pag:
   282
   ISBN:
   9789975341219
   Dimensiuni: H: 23cm | l: 16cm
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 15 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Cap. I. 1940. Rapt, dramă și umilință: Presiuni și amenințări externe; Situația politico-militară internă; Notele ultimative sovietice și reacția guvernului român; Ocuparea Basarabiei și a părții de nord a Bucovinei; Retragerea trupelor române; Evacuarea autorităților și populației civile; Reacția populației românești și minoritare; Reacția românilor la vest de Prut; Regimul de ocupație sovietic; Cum a fost posibil?

   Cap. II. Pregătirea campaniei eliberatoare: Concepția strategică a apărării Moldovei (1940-1941); România în planurile de război germane; Concepția strategică, stabilirea misiunilor de luptă și a structurilor de comandament.

   Cap. III. Eliberarea Basarabiei și a nordului Bucovinei: Mobilurile angajării în război; Bătălia ,,aşteptării@; Eliberarea părţii de nord a Bucoviei; Eliberarea Basarabiei; Bilanț și concluzii.

   Cap. IV. Participarea românească la operațiile militare pe teritoriul Uniuni Sovietice: Până la Nistru sau și dincolo?; De la Nistru la Volga și în Caucaz; De la Volga și din Caucaz din nou la Nistru și la Prut;

   Cap. V. Bătălia pentru Moldova (martie-august 1944): Situația frontului în primăvara anului 1944; Neânțelegeri de comandament româno-germane; Acțiuni de luptă în perioada 18 martie – 18 august 1944; Receptarea pericolului viitoarei ofensive sovietice; Armata română în operația ,,Iași-Chișinău”.

   Încheiere: Situația internațională a României și preliminariile de armistițiu cu Națiunile Unite; Bombardamentele aviației anglo-americane; Prizonieri de război străini în România; Repatrierea românilor aflați la răsărit de Nistru; Relația armată – civili; Combaterea partizanilor; Guvernămintele Basarabiei, Bucovinei și Transnistriei; Relații de comandament româno-germane; Efectivele angajate în lupte și pierderile înregistrate; Trecerea României de partea Națiunilor Unite; Relații româno – sovietice în primele luni după 23 august 1944.

   Bibliografie

   Lista ilustrației

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.
   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.